Tudod, hogy nincs bocsánat

2024. február 24. 16:30

Orbán Viktor soha, senkitől nem fog bocsánatot kérni.

2024. február 24. 16:30
Viktor Orban Meets With Ulf Kristersson As Hungary Remains The Last NATO Member Yet To Ratify Sweden Bid To Join NATO
Lengyel László
Lengyel László
Népszava

„Orbán Viktor soha, senkitől nem kér bocsánatot. Megmondta: ő nem tehet semmiről. Irányításával rendszere hazug beszédet folytatott a gyermekbántalmazásról és nem tett semmit az áldozatokért. Nem ő volt, hanem a rendszere. Az Orbán-rendszer a pedofilok bűntársait védte az áldozatokkal szemben. Állítja, nem ő gondolta ki, hogy legyen kivételes kegyelem a pápalátogatás alkalmával. Igaz, lelki vezetője, Balog Zoltán, kiválasztottja Novák Katalin, kormányának tagja, az elnöki iroda és az igazságügyi minisztérium munkatársai, valamennyien parancsra mentették a gyermekek megalázóit és meggyalázóit. Hogy képzeljük, hogy ő hagyta jóvá a kegyelmezési listát? Nem érti, hogy az elnök asszony miért adott kegyelmet. Honnan tudná, hogy az igazságügy-miniszter miért jegyezte ellen? Érthetetlen hiba, ki nem kényszerített. Pedig rendes, tisztességes nők, akiknek kisujjában több felelősségérzet van, mint az ellenzék összes vezetőjében. Mindig, minden utasítását azonnal teljesítették, félszóból is értettek. Ha kellett, aláírtak, ha kellett lemondtak. Teszik a dolgukat a nők. Ő is teszi a dolgát: bátor és határozott férfi. Felelős mindenért. Csak épp ezért nem. Ő maga a rendszer. Övé minden siker a múltban és valamennyi még nagyobb siker a jövőben. A jelen sikertelenségéről mások tehetnek. Orbán Viktor soha, senkitől nem fog bocsánatot kérni.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2024. április 05. 08:38
Amennyire tudom, a bíróságok függetlenek, ahogy a kegyelem kérdésében a köztársasági elnök is. Lengyel is független, egy kitalált rendszer jegyében ítéli meg a kormányzatot.
elfújta az ellenszél
2024. április 04. 23:53
Valami egzotikus drogot találhatott magának a szürkekardigános. Az a baj ezekkel, hogy először a purgáló hatás jön, csak aztán az eufória. Most még csak a fosásnál tart
olajfa-0
2024. február 26. 14:02
Miért kellene bocsánatot kérnie? Lengyel Lászlónak mintha torzítana a szemüvege és rosszindulatúak a gondolatai.
zakar zoltán béla
2024. február 25. 17:16
Tejfölös doboz kimártva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!