Orbán Viktor: Meg fogjuk nyerni az EP-választást

2024. február 21. 21:36

A miniszterelnök szerint kilenc hónap múlva erősebbek leszünk, mint most.

2024. február 21. 21:36
Orbán Viktor

Megkezdte évadnyitó kihelyezett frakcióülését a Fidesz–KDNP-frakció Balatonalmádiban. Orbán Viktor miniszterelnök elsősorban a közelgő választásokról beszélt a parlament tavaszi ülésszakát megelőző rendezvényen – írta a Magyar Nemzet. 

A lap információi szerint a kormányfő a frakcióülésen is kiemelte, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Életbe lépett a migrációs paktum, büntetést fognak kiróni Magyarországra, mert nem fogadunk be migránsokat. A háború nem ér véget, Európára egyre nagyobb teher nehezedik, mert Amerikában az elnökválasztás körüli viták miatt csökkenni fog Ukrajna anyagi támogatása. Az ukránok támogatásának óriási politikai ára van. A gazdák lázadnak egész Európában, és lassan senki nem hisz az ukránok győzelmében – foglalta össze. 

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy az itthoni baloldal nem azt teszi, ami a dolga lenne, nem Magyarországot képviseli Brüsszelben, hanem Brüsszelt Magyarországon.

A baloldal zsoldban áll

– foglalta össze. 

A kormányfő beszélt a kegyelmi ügyről is, megköszönte Varga Judit és Novák Katalin eddigi munkáját. A lemondásuk helyes volt, és megerősít bennünket – mondta.

Szerinte az is mindenki számára világossá vált, hogy gyermekvédelmi kérdésekben a nemzeti oldalon nincs kegyelem. A miniszterelnök szerint nem valamilyen probléma erőszakolta ki ezt a döntést, hanem egyszerűen hiba volt. – „Azt, hogy miért következett be ez a hiba, az évértékelőn már elmondtam: a legmagasabb poszton is igaz, hogy senki nem lehet elég okos egyedül” – mondta el ismét a miniszterelnök.

Orbán Viktor a beszédét a közelgő választások értékelésével, az előttük álló feladatokkal zárta. Összefoglalta, hogy az uniós forrásokról már megállapodott a kormány, a tanárok és óvónők bérét megemelték, a bérmegállapodásokat megkötötték, a megemelt 13. havi nyugdíjat kifizették, a családtámogatásokat növelték, az inflációt leszorították. Hatályban van a rezsicsökkentés és a kamatstop a családoknak és a kisvállalkozásoknak.

Mondanivalóját azzal zárta, hogy

az európai parlamenti választást meg tudják és meg is fogják nyerni.

Értékelése szerint a nemzetközi környezet ebben az évben sokat változhat, de júniusig ellenszélben fognak hajózni, ám a tapasztalt vitorlások szerint ez nem rossz, hanem jó, hisz a nemzetközi ellenszelet be tudják fogni a vitorlájukba.

Bizakodóan beszélt arról, hogy nem csak Brüsszelben, Washingtonban is változás lehet ebben az évben. Az európai parlamenti és az amerikai elnökválasztás elhozhatja a békét végre Európában. – „Kilenc hónap múlva erősebbek leszünk, mint most” – mondta. – „Érdemes tehát dolgozni, mert minden megszerzett európai parlamenti mandátum hozzáad ahhoz a közös erőhöz, ami 2026-ban az országgyűlési választásokon segíteni fog minket” – zárta beszédét a kormányfő.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. február 25. 02:21
A 2%, amit a fideSS el fog erni, nem epp gyozelem. Europa elsopro tobbsege ki nem allhatja a felcsuti maffiozot.
akkor ki
2024. február 22. 17:35
Isten segedelmével így lesz! Hajrá Orbán Viktor!
KBA98
2024. február 22. 17:30
Legyen így! Az ország léte a tét!
evass816
2024. február 22. 14:52
Úgy legyen!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!