Orbán Viktor szólal fel elsőként hétfőn a parlamentben, ezek lesznek a témák

2024. február 21. 21:04

A Novák Katalin helyébe ideiglenesen lépő Kövér Lászlót Lezsák Sándor helyettesítheti majd házelnöki posztján.

2024. február 21. 21:04
null

A HVG cikke szerint Orbán Viktor felszólalásával kezdődik hétfőn az Országgyűlés ülése, és elképzelhető, hogy a miniszterelnök ekkor jelenti be a Fidesz államfőjelöltjét. A Novák Katalin helyébe lépő Kövér Lászlót Lezsák Sándor helyettesítheti majd házelnöki posztján.

A portálon kiemelik: az, hogy Orbán Viktor az őszi és a tavaszi ülésszakok első napján is rendszeresen felszólal, már megszokott, hiszen ilyenkor mindig értékel, és beszél a következő időszak terveiről is. Most azonban különleges helyzet lesz, hiszen 

a február 26-i ülés első napirendi pontja a köztársasági elnök lemondása lesz. 

A lap szerint bár Orbán Viktor beszéde még a lemondás hivatalos elfogadása előtt hangzik majd el, nem zárható ki, hogy a pártelnök-miniszterelnök éppen a parlamenti szezonnyitó beszédében jelenti majd be, ki lesz a Fidesz államfőjelöltje. A második napirendi pontként Kövér László helyettesítéséről döntenek majd a képviselők. Az új államfő megválasztásig ugyanis az Országgyűlés elnöke, vagyis Kövér László lép automatikusan a távozó köztársasági elnök helyére. Így volt ez 2012-ben, Schmitt Pál lemondása után is. A hétfői ülés harmadik napirendi pontja a svéd NATO-csatlakozás zárószavazása lesz – számolt be a HVG.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala 

 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 22. 18:34
Júj,de izgi... 😂😂😂😂😂
Ödenburger
2024. február 22. 08:29
Kíváncsi leszek, hogy az amerikai nagykövet eljön-e a szavazásra. Ha nem, akkor azzal mintegy beismeri, hogy beavatkozott a magyar belpolitikába.
gebsi1
2024. február 22. 05:46
"ThunderDano1pedofilgeci 2024. február 21. 22:39 Elmebeteg állat... akkor most a bíróságot, a FÜGGETLEN bíróságot pedofilozod? Eh..." Mesélj nekünk csibém, merre található az a bíróság, mert Magyarországon biztosan nem.
gebsi1
2024. február 22. 05:43
ki fenét fog érdekelni hogy miről dadog? Eddig döntően, a nesze semmi fogd meg jól, kategóriát képvisel az összes megszólalása a parlamentben. Orbán az egyik "megalkotója", létrehozója, a "Parlament" nevű színházteremnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!