Novák Katalin, Varga Judit: a gépezet emberi arcai

2024. február 16. 13:29

Az ellenzék persze orbánozik, de azt ki hallja?

2024. február 16. 13:29
Ámon Kata
Mérce

„Ami biztos, az az, hogy ez a kegyelem a gépezet működésének szomorú mellékterméke. A gépezeté, ahol valódi gyermekvédelemre nincs pénz, ahol az állami gondozottakat pont az állam alkalmazottai bántalmazzák, ahol a jó kapcsolatok többet érnek, mint bármi más.

Ezt nehezményezi Varga Judit volt férje, Magyar Péter is Facebook-posztjában. Kijelenti, kilép a rendszerből, lemond az állami cégeknél betöltött pozícióiról. A gépezetért nem Novák Katalin és Varga Judit, a haza érdekében dolgozó politikusok, hanem a háttérben meggazdagodó propagandaemberek és a rendszerből csak hasznot húzó családtagok felelősek.

A kijelentés nem Magyar, Novák vagy Varga megítélése szempontjából érdekes, nem is a párton belüli politikai vagy érdekellentétek miatt, hanem mert rámutat arra, hogy a gépezet azért is maradhat fent, mert működtetői egy része még mindig elhiszi, hogy őket a gépezet nem darálta be. Ők azt teszik, amit a haza megkövetel, szemben a háttérben dőzsölő ügyeskedőkkel. Hiszen ők azért jutottak olyan gyorsan magas politikai-gazdasági pozíciókba, mert jól dolgoznak, tehetségesek, becsületesek, szereti őket a nép. Nem a propaganda, nem a választási machinációk, az urambátyám rendszer miatt. Nem a gonosz Tóni miatt.

Orbán Viktor egyetlen videóját leszámítva hallgat, nem ő hibázott, a gépezet alapvető működése, hogy őt izolálja e hibáktól, és ez egyelőre sikeres. Az ellenzék persze orbánozik, de azt ki hallja? Milyen változásra van remény? Az biztos, hogy az elmúlt napokban feltárult előttünk, hogy a gépezetet nem valamiféle mindent átlátó emberi zsenialitás, hanem a gátlástalanság, az érdekek és szívességek kusza, még a benne lévők számára is átláthatatlan rendszere működteti. Egyre rosszabbul. Hogy egy idő után kifullad-e, bedarálja működtetőit, szétesik, szétszedik vagy átalakul, valószínűleg senki sem tudja. De felsejlik a vége, és ez minden gátlástalanság és hatalomdemonstráció ellenére felszabadító.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Mandiner-grafika

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. február 17. 13:36
Az orbángépezet emberi arcai, kirakati arcok, melyeket mutogatni és melyekre hivatkozni lehetett. Az IM-et lényegében Völner vezette, Varga nem hajthatta végre jogszabály felülvizsgálati (joghézag megszüntetés) programját és a nyugati - amcsi - szoc média regulációját. Novák pedig lényegében Orbán küldönceként szerepelt.
numero1-2
2024. február 17. 09:17
Ujjabb 2/3 majd utan visszatérünk 🤣
Kormánypárti2
2024. február 16. 20:10
Örülök hogy fel vagy szabadulva. Ennyi neked is jár. Aztán majd újabb tizenkét év 2/3 után majd megbeszéljük.
Lajoss
2024. február 16. 17:55
Bástya elvtárs mindig hallgat,amikor szarban a NER .. 😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!