„Nem tudom elfogadni Orbán Viktor egoista játékát” – kiakadt Tusk az EU-csúcson

2024. február 01. 10:52

A balliberális lengyel miniszterelnök szerint „nincs helye kompromisszumnak”.

2024. február 01. 10:52
null

„Nincs helye kompromisszumnak az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatás tekintetében, ahogy a jogállamisággal kapcsolatosan sem, Orbán Viktornak döntenie kell arról, hogy Magyarország része-e az európai közösségnek” – jelentette ki Donald Tusk lengyel miniszterelnök az egynapos brüsszeli EU-csúcsot megelőzően csütörtökön.

Donald Tusk újságíróknak nyilatkozva elmondta azt is, „nincs B terv” az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatással kapcsolatban.

A balliberális politikus szerint „a baj nem Ukrajnával van, hanem Magyarországgal, ezt a problémát pedig meg kell oldani.”

Mint Tusk fogalmazott: „nem tudom elfogadni, nem tudom megérteni Orbán Viktor nagyon furcsa és egoista játékát. A nap végén nagyon erős érvekre lehet szükség Orbán Viktor meggyőzésére” – tette hozzá.

Nyitókép: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

(MTI/Mandiner)

 

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2024. március 28. 16:34
Na és?
khomeini
2024. február 02. 08:39
büdös áruló
jooeee
2024. február 01. 20:44
Nyugodj meg trógerkám, még leversz valamit a kapkodással! Nekünk meg az tetszene, ha a nyakadnál fogva lógnál egy kötélen, valamelyik lámpavasra felkötve!
KBA98
2024. február 01. 17:48
és ki nem szar le téged?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!