Nem mond le mandátumáról Fekete-Győr András

2024. február 14. 12:13

A Momentum politikusa úgy érzi, koncepciós per áldozata lett.

2024. február 14. 12:13

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság Fekete-Győr Andrást

Mint ismert, az ügyészség a 2018. decemberi demonstráción eldobott füstgránát, valamint az azt követő lökdösődés miatt emelt vádat Szarvas Koppány Bendegúz és Fekete-Győr András ellen. 2023 májusában az elsőfokú ítéletben felmentették mindkettejüket a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól, de az ügyészség fellebbezett, így most másodfokon született döntés az ügyben. Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztette a tanács.

 „Jön a harmadfok, fellebbezünk”

A politikus nemrég az ATV műsorának vendége volt, ahol leszögezte, szerinte

jelenleg egy koncepciós per áldozata. 

Úgy fogalmazott: „egy koncepciós eljárásban vagyunk. Azok, akik megélték az államszocialista időket, talán láttak vagy olvastak ilyenekről”. A Momentum egykori vezetője elmondta, 2018-ban a magyar emberekért tüntettek, mire a műsorvezető megjegyezte, hogy nem a tüntetés miatt kapta a büntetést. Fekete-Győr András erre csak annyit felelt: „dehogynem”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ellenzéki politikus ezután  kitért arra, hogy másodfokon az ügyészség hozzáállása miatt találták bűnösnek, miközben az ítéleteteket nem az ügyészség, hanem a bíróság hozza meg. Fekete-Győr erre úgy reagált: „én nem fogom a bíróságot elítélni, megyünk tovább, tehát

 jön a harmadfok, fellebbezünk és bízunk abban, hogy fel fognak menteni”

– tekintett a jövőbe.

Fekete-Győr András regált Hollik Istvánnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának a bejegyzésére is, melyben a kormánypárti politikus azt kérdezte, „vállalja-e a politikai felelősséget, azaz lemond-e parlamenti mandátumáról, és visszavonul-e a közélettől”. Erre Fekete-Győr azt felelte:

 éppen ellenkezőleg. Ha valami, ez megerősíti az embert, ez a pártállami rezsim el akar nyomni politikusokat”, 

azaz nem fog lemondani parlamenti mandátumáról.

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 224 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kőbaltás
2024. március 07. 05:35
Ennek a féregnek,csak az olimpia rendezés elkaszálásáért legalább húsz évig börtönben lenne a helye. A Momentum a mai napig abból a pénzből élhet amit a franciáktól kapott ezért az undorító aljasságért. Sajnos Fekete Győr esete is azt bizonyítja,hogy következmények nélküli ország vagyunk.
catalina11
2024. február 15. 18:40
hát így megy ez libernyákéknál, mindenki mondjon le, kivéve a lebukott elvtársat, mert ő KONCEPCIÓS per áldozata lett,,,
Palmimi85
2024. február 15. 18:31
És azt se felejtsük, hogy a szikrás jámbor - a rendőrségi vizsgálat ellenére - azt magyarázta, hogy az ő mozgalmár társnője pasijának a laptop-ján semmi pedofil kép nem volt... Ezek a szerecsenmosdatás hősei, a nyílt társadalom lovagjai, és csak mocskolódni képesek a hatalom megszerzése érdekében. Mást semmit és ennek érdekében mindenre képesek. De ha még eszük is lenne, az lenne az igaz!
Palmimi85
2024. február 15. 18:22
Hát ha valaki, akkor Fegyőr "von Haus aus" tudja, mi a koncepciós per, a nagypapája biztos erről mesélt neki este altatónak, kiemelve, hogy neki milyen szerepe volt azokban! Ő aztán mélyen benne volt a vörös politikában egri főpárttitkárként....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!