Mellár Tamás eldöntötte, marad-e a Párbeszéd-frakcióban

2024. február 01. 12:11

A független képviselőt meggyőzték a társai, arra jutott, nem hagyja ott őket.

2024. február 01. 12:11
Kacsoh Dániel

A független képviselő korábban kemény kritikával illette az ellenzék, illetve a Párbeszéd tevékenységét, belengetve a távozását. Elmondása szerint azonban a január 29-i frakcióülésen a stratégiáról született döntések meggyőzték őt arról, inkább maradna. Sőt, frakcióvezető-helyettesnek választották, a frakcióvezetői poszton pedig Tordai Bence váltja Szabó Tímeát.

Mellár úgy fogalmazott:

ad még egy esélyt, hatékonyabb lesz a működése a pártnak, de persze az idő dönti el, sikerül-e majd megvalósítani a terveiket.

Szerinte mindez érinti a többi ellenzéki párttal való együttműködés fokozását is.

Mellár az új beosztásával anyagilag is jobban jár, hiszen a továbbiakban 2 630 407 forint illetmény jár neki, míg idáig, képviselőként és bizottsági alelnökként összesen 2 320 947 forint fizetés illette meg. 

A képviselő korábban egyebek mellett azzal indokolta, hogy felmerült benne a Párbeszéd-frakcióból való kilépés, mert

szerinte sok ellenzéki társa a parlamentben megélhetési politikusként ténykedik.

Úgy véli, többen csak azért ülnek a parlamentben, mert kevés munkával sok pénzt lehet keresni, de így nem lehet hatékonyan dolgozni. Mellár Tamás hangsúlyozta: itt lenne az ideje, hogy az ellenzéknek megjöjjön az esze, és belássa, összefogás nélkül nem lehet legyőzni a Fideszt. 

Közben egyébként a Párbeszéd vezetésében is cserékről döntöttek, a frakcióvezetést átvevő Tordai társelnöki posztjára várhatóan Barabás Richárd, Karácsony Gergely jobbkeze érkezhet. Továbbá: „A párt elnöksége új feladattal bízta meg Szabó Tímeát, aki – a kongresszus döntésével visszatért Karácsony Gergely főpolgármester és Jávor Benedek európai parlamenti listavezető mellett – ügyvezető társelnökként felel majd a stratégia és az operatív feladatok végrehajtásáért.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2024. február 01. 17:00 Szerkesztve
Szégyen. Aki eldicsekedett vele,hogy 3ast adott a gyurcsányinak,mert felhivta a párttitkár,hogy ne baszakodjon vele-most meg a CIATimi csicskapárjában "megélhetési".. Öregségére teljesen lejáratta magát.
KBA98
2024. február 01. 16:33
Köpönyegforgató vén genya!
nempolitizalok-0
2024. február 01. 15:43
Ez a Mellár a tipikus megélhetési. Bolsiként indult, ma már a libsiként jétssza meg az agyát.
states-2
2024. február 01. 15:08
Hol itt a hír, ja hogy Tamás párbeszél. De kivel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!