„Meg kell várni a végleges döntést” – baloldali politikusok arról, hogy Fekete-Győrt börtönbüntetésre ítélték

2024. február 14. 17:03

A politikusnak egyelőre meg sem fordult a fejében, hogy lemondjon parlamenti mandátumáról.

2024. február 14. 17:03

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság Fekete-Győr Andrást. Mint ismert, az ügyészség a 2018. decemberi demonstráción eldobott füstgránát, valamint az azt követő lökdösődés miatt emelt vádat Szarvas Koppány Bendegúz és Fekete-Győr András ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

A Fidesz szerint a Momentum volt elnökének vállalnia kellene a felelősséget, és le kellene mondania országgyűlési mandátumáról, a baloldali politikusok szerint viszont a végleges döntés után kell erről határoznia.

Egy füstgránátot dobtam” 

– idézte a Magyar Nemzet szerdai cikkében Fekete-Győr Andrást, aki 2018-ban egy tüntetésről jelentkezett be élőben az ATV-be, ahol azzal büszkélkedett, hogy füstgránátot dobott a rendőrök közé. Később már azzal a magyarázattal állt elő, hogy amit dobott, az nem is füstgránát volt, hanem egy játékboltban kapható, lila füstszóró, és nem is dobta, hanem ejtette.  Tettéért – amiről felvételek is vannak – mindenesetre a héten egy év felfüggesztett börtönre ítélték. A politikusnak ezek után úgy tűnik, meg sem fordult a fejében, hogy lemondjon parlamenti mandátumáról, hiszen az ATV-ben azt állította, hogy ő egy koncepciós eljárás áldozata.

Ez tökéletesen jól mutatja a baloldal viszonyát az erkölcshöz és a morálhoz” 

– így reagált a fejleményekre Hollik István a Magyar Nemzetnek. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint most, hogy a bíróság is kimondta, hogy hivatalos személy elleni erőszakot követett el, Fekete-Győr Andrásnak le kellene mondania és vissza kellene vonulnia a közélettől. 

„Meg kell várni a végleges döntést”

A Magyar Nemzet baloldali politikusokat kérdezett az ügyről. Az LMP-s Kanász-Nagy Máté szerint meg kell várni a végleges döntést és abból kell levonni majd a következtetéseket. Hasonló állásponton van Hiller István is, mint mondta, ilyenkor az a felelős politikusi magatartás, hogy megvárja a jogerős ítéletet. A szocialista politikus azt is hozzátette, hogy 

hisz az igazságszolgáltatásban, és bármilyen döntést is hoz, azt tiszteletben tartja, 

és ha nem Fekete-Győr Andrásról lenne szó, ugyanez lenne a véleménye. A párbeszédes Szabó Tímea szerint súlyos aránytalanság van a rendszerben, hiszen meglátása szerint Fekete-Győr Andrást azért ítélték el, mert a rendszer ellen tüntetett. Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese pedig arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy a legékesebb példája a baloldal következmények nélküliségnek az őszödi beszéd, amely után Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként nem vállalta a felelősséget. Dúró szerint a baloldalnak semmilyen erkölcsi alapja nincsen arra, hogy politikai felelősségre vonásról beszéljen.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2024. február 19. 03:47
Kései Lenin-fiú Fekete-Győr is nyugodt lehet, hogy nem csupán egyelőre, hanem kétkettőre sem fordul meg a magyarok többségének sem a fejében olyan, hogy a Momentumra, benne Őkelmére adja akár csak egyszer is a szavazatát!
Toronyőr
2024. február 15. 07:35
Hol a nagy mellény, kis Szamuely?
kőbaltás
2024. február 15. 05:32
Fekete-Győrnek legkevesebb tíz évre börtönbe kellene vonulnia,de nem a rendőrség elleni erőszak miatt,hanem az olimpia rendezés lehetőségének az átjátszása miatt. A Momentum azóta is abból a pénzből élhet,amit ezért az árulásért kaptak a franciáktól. Magyarországot hatalmas lehetőségtől ütötték el,néhány idős ember átverésével,és megvezetésével. Sajnos balliberális szempontból még mindig következmények nélküli ország vagyunk.
Dunhill67
2024. február 14. 20:22
"A politikusnak egyelőre meg sem fordult a fejében, hogy lemondjon parlamenti mandátumáról."...' mér tenné...hisz libsi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!