Márki-Zay Péter hamarosan bejelenti az EP-jelöltjét

2024. február 15. 06:42

Márki-Zay Péter pártjával is nő az ellenzéki pártok száma az EP-választáson.

2024. február 15. 06:42
Hungarian opposition leader Péter Márki-Zay seen outside

A hétvégén derül ki, hogy kit indít az Európai Parlamentbe Márki-Zay Péter pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt, ugyanis a párt szombaton tartja majd az országos kongresszusát, ahol döntenek az EP-listáról és a végleges választási programról – írta meg a Magyar Nemzet.

Márki-Zay Péter pártjával is nő az ellenzéki pártok száma az EP-választáson.

Kezdenek csatarendbe szerveződni a pártok

Ugyan a Második Reformkor EP-listáját egyelőre a párt alapítója, Vona Gábor vezeti, de ígérete szerint, ha elegendő támogatást kap a párt, akkor alelnöke, Pekárné Farkas Emese veszi majd át helyette a mandátumot. Az LMP listavezetője Ungár Péter, míg a Jobbik listáját Róna Péter fogja vezetni. Jávor Benedek képviseli majd a Párbeszédet az EP-lista első helyen, míg az MSZP Tüttő Kata főpolgármester-helyettest indította. 

A Momentum bízik Cseh Katalin és Donáth Anna jelenlegi EP-képviselők sikerében, így idén is ők vezetik a liberális párt listáját.

A Gyurcsány Ferenc által fémjelzett Demokratikus Koalíció Dobrev Klárát, Molnár Csabát és Vadai Ágnes fogja indítani a listája első három helyén. A Mindenki Magyarországa Néppárt mellett a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen ellenzéki párt, amely még nem hozta nyilvánosságra, hogy ki vezeti majd a listáját.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Thomas Krych/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. február 15. 11:59
Ilyen ez az egypárti diktatúra elvtársak, ilyen.
zakar zoltán béla
2024. február 15. 08:59
Bite
Obsitos Technikus
2024. február 15. 08:19
Praktikus :-))))
remi
2024. február 15. 07:51
Ennek a teszkógazdaságos fröccsöntött nyári mikulással keresztezett low budget házi messiásnak (rövidebben: futóbolond) nem Vásárhely ügyeivel kellene foglalkoznia? Mondjuk az EP szavazáson a küszöb fölötti eredményre kábé erdőtűz vs. vízipisztoly esélye van, de gondolom shorthos gheorgh azért gurít még egy kis zsét erre is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!