Marco Rossi is ott volt a Corvinus új kampuszának az avatóján

2024. február 22. 21:48

Az ultramodern környezetben 680 diák tanulhat és 180 lakhat.

2024. február 22. 21:48

Átadták a Budapesti Corvinus Egyetem átépített és felújított épületegyüttesét a Ménesi úton, a Gellért Campus 17 milliárdos fejlesztés keretében valósult meg – számol be a Világgazdaság. A 17 milliárd forint háromnegyede állami forrásból származik, egynegyedét pedig az egyetemet fenntartó alapítvány szolgáltatta. Az ultramodern környezetben 680 diák tanulhat és 180 lakhat. 

Csák János kulturális és innovációs miniszter, valamint az egyetemet üzemeltető alapítvány felett is elnöklő Hernádi Zsolt Mol-vezető után Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya tartott előadást a diákságnak.

„Az egyéni szabadság csak akkor él, ha van intézményes, alkotmányos szabadság is. Ha ezt lefordítjuk az egyetemre, az akadémiai szabadság. Ezért méltatlan és hibás, ami történik az Erasmusszal és a Horizonttal: 

aki azt állítja, hogy nincs akadémiai szabadság, az végletesen téved” – közölte Csák János.

Hernádi Zsolt azzal kezdte beszédét, hogy van egy álma: csinálni egy igazán jó egyetemet. A Corvinusból Közép-Európa legjobb közgazdaságtani intézményét szeretnék kialakítani, ehhez az kell, hogy növekedjen a kutatási teljesítmény és a külföldi diákok, illetve oktatók száma, új és korszerű legyen az oktatási portfólió.

A hivatalos és ünnepélyes program után Marco Rossi tartott zárt körű, angol nyelvű előadást.

Nyitókép: Világgazdaság/Kallus György

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dictator
2024. február 23. 09:24
Úgy kellet oda, mint egy falat kenyér. Curtis és Matyó Lotyó nem volt ott?!?!?!
papamaci57
2024. február 23. 08:47
Hiába, a Mester mindenhez (is) ért.
Szutykok
2024. február 23. 02:21
A csicskadigó a tolvaj nerkurvákkal, ritka undorító:D
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. február 22. 23:43
Ott volt. És?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!