Közelít hazánk felé a „Louis”, amely orkánerejű szélvészt okozhat

2024. február 24. 06:48

A frontrendszer nyugatról közelíti meg a Kárpát-medence térségét.

2024. február 24. 06:48

Viharos, orkánerejű széllökéseket is okozó frontrendszer közelít Magyarország felé Európa nyugati részéről. A HungaroMet szerint a csapadékos, felhős időjárást egy jelenleg még tőlünk nyugatra lévő hullámzó frontrendszer, a Louis okozza. Fokozatosan megközelíti a Kárpát-medence térségét, és szombaton lassan-lassan kelet felé araszolgat, miközben gyengül. 

Így szombaton délután a keleti országrészt fogja érinteni a csapadéksávja. 

Az Időkép szerint szombaton főként a Dunától keletre lehet több helyen szükség az esernyőkre, a Dunántúlon fátyolfelhős, szűrt napsütéses idő várható. Többfelé élénk, néhol erős lesz a déli–délnyugati szél. Kora reggel 3–12 fok várható, nyugaton, északnyugaton lesz hidegebb. A délutáni órákban 12–16 fokot mérhetünk.

Nyitókép: Képmetszet

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mézga
2024. február 24. 14:24
Csak azt tudnám , hogy ha nyugatról jön miért a keleti országrészben okoz először problémát ?
bagira002
2024. február 24. 09:32 Szerkesztve
Annyira jó idő van ,hogy nagy cserepes Kanna virágot ,magról ültettem Datolyaszilvát ( 2 éves rügyek duzzadnak) teraszra kiraktam Fekete hunyor (lila színű) , téltemető szépen virágzik , nárciszok bimbóban . Itt a tavasz.
lendvaiildiko
2024. február 24. 08:42
Brutális idő jön, katasztrófális éghajlatváltozás, esni fog, szél lesz, egész éjjel esni fog. Sajnos, nem a plázában megszokott 22 fok, x % páratartalom jellemzi az időjárást. Mikor hagyják már abba ezt az ostoba zöld érzékenyítést?
Mandiner444hu
2024. február 24. 08:22
MandinerBlikk időjárás előrejelzését olvasták
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!