Kiabálással mentette meg a fia életét egy kunmadarasi asszony

2024. február 08. 11:30

Az édesanya segítségért kiabált, amivel elijesztette a támadókat.

2024. február 08. 11:30

A Szolnoki Törvényszék ítéletet hozott annak a 40 éves férfinak és 21 éves társának a büntetőügyében, akik 2021. január 4-én éjfél körül az egyik kunmadarasi családi ház udvarán úgy megvertek egy férfit, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett, és csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönheti az életét – írja a SZOLJON.

A lap közölte, hogy a vádlottak a késői órán azért keresték fel otthonában áldozatukat, mert az egyikük, az idősebb vádlott, egy monitor adásvétele kapcsán vitában állt vele. A beszélgetés hamar szóváltássá, a veszekedés tettlegességgé fajult, aminek a sértett édesanyja vetett végett. Segítségért kiabált, amivel elijesztette a támadókat, és mentőt hívott fiához, amivel alighanem megmentette a gyermeke életét.

Az idősebb vádlottat, aki miatt birokra keltek, társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év börtönre ítélte,

és ugyanennyi időre eltiltotta a közügyektől.

Huszonéves társát – aki 17 évesen, szintén Kunmadarason, a nyílt utcán megverte a volt barátnőjét, amiért próbára bocsátották, és az újabb cselekményt a próbaidő alatt követte el –társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt 2 év börtönre ítélte, aminek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős.

Az ügyészség a fiatalabb vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett, míg az I. rendű vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodsorban enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. Így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/ Kelemen Zoltán Gergely

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Globalfake
2024. február 10. 13:28
kínai elbaszott varrású, szarul ragasztott hamisított pumában villogott a rákoscigány...
123321
2024. február 08. 13:23
EU szerint még mindig túl szigorú a bíróság...
ujujuj
2024. február 08. 12:30
"Huszonéves társát – aki 17 évesen, szintén Kunmadarason, a nyílt utcán megverte a volt barátnőjét, amiért próbára bocsátották, és az újabb cselekményt a próbaidő alatt követte el –társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt 2 év börtönre ítélte, aminek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette." Mi van? Próbaidő alatt újabb bűncselekményt követ el, amiért megint felfüggesztettet kap? Most ezek be vannak baszva, vagy már megint direkt a bűnözők pártját fogják? Már elnézést, de miért érzem úgy, hogy az igazságszolgáltatás "függetlensége" kimondottan káros dolog?
egonsamu
2024. február 08. 12:22
Az "érzékenyített" bírók családjának kívánom az életveszélyt okozó megtiszteltetést. Érdekelne, hogy akkor is ilyen enyhén büntetné a garázdákat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!