Itt lehet a legolcsóbban tankolni Magyarországon, mutatjuk!

2024. február 16. 11:52

Újdonsággal rukkol elő rövidesen a Magyar Ásványolaj Szövetség.

2024. február 16. 11:52

A vezess.hu oldal számolt be arról, hogy február végén hiánypótló újdonsággal érkezik a Magyar Ásványolaj Szövetség. 

üzemanyag árinformációs rendszer kialakításán dolgoznak. 

Közleményükben kiemelték, hogy egyre gyakrabban jelennek meg sokszor egymásnak is ellentmondó híradások a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi árak alakulásáról, azok elhelyezkedéséről a régiós piacokkal történő összevetésekben.

„Egy, a piacra jellemző átlagos kiskereskedelmi ár meghatározása rendkívül összetett feladat, az árképzés tulajdonosi döntés, változása akár napi szinten megtörténhet. A MÁSZ a szükséges adatok rendelkezésre állása, azok korrekt régiós összevethetősége érdekében dolgozik a rendszer kialakításán” – fogalmaztak a kommünikében.

A vezess.hu ismertette, hogy a mintegy 2000 hazai benzinkút több mint felét a MÁSZ tagvállalatai üzemeltetik. Ezeken a kutakon történik 

a benzin 75, valamint a dízel termékek csaknem 70 százalékának kiskereskedelmi értékesítése.

Így a fejlesztést követően bárki megtalálhatja majd, hogy éppen hol lehet a leginkább pénztárcabarát áron parkolni az országban.

Ennyibe kerül most az üzemanyag

Szerdán, azaz február 14-én hét forinttal emelkedett a benzin, illetve 11 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi ára, de a héten jön még egy hasonló mértékű árváltozás.

Pénteken, február 16-án újabb hét forinttal emelkedik a benzin beszerzési ára, a gázolajért tíz forinttal kell többet fizetniük a kutaknak. Amennyiben a kiskereskedelmi árak is ugyanekkora mértékben változnak, a 95-ös új átlagára 614, míg a gázolajé 661 forint lehet.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Komka Péter

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2024. február 16. 16:50 Szerkesztve
Rendben. Igaz, hogy régóta van már ilyen (holtankoljak.hu), sőt, a Waze (és talán hasonló, a többit nem tudom, én ezt ismerem) navigációs appok is tudnak ilyesmit, de miért is ne. Hiánypótlónak azért a fentiek miatt aligha nevezném.
nempolitizalok-0
2024. február 16. 16:36
A cég fizeti, így annyira nem érdekel.
kunfia1
2024. február 16. 13:28
4 komment, és csak 1 látszik számomra? Már a regisztrált hozzászóéásokat is szűritek ebben a fene nagy demokráciában?
chief Bromden
2024. február 16. 12:18
Újra elbeszélgethetne Nagy Márton miniszter úr az illetékessel. Keményebben. Kit támogat? Újabban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!