Havas: Az én nagyanyám szintén nyilas volt (Videó)

2024. február 07. 18:24

Az újságíró megosztott egy családi történetet.

2024. február 07. 18:24

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: a Telexen januárban jelent meg Ungváry Krisztián írása, mely szerint Bayer Zsolt nagyapja már a II. világháború előtt tagja volt a nyilas pártnak Kiskőrösön. Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten reagált Ungváry Krisztián írására. „Nyolc évvel ezelőtt mondtam el nyilvánosan azt, amit én akkor tudtam a nagyapámról. Nulla, azaz nulla visszahangja volt, és most nyolc év elteltével jött ez az alak és nagy kutatásokat végzett.

Miért most? Valószínűleg lassan kampány lesz, választások lesznek, ideje kicsinálni a fideszeseket”

– mondta Bayer Zsolt a Hír TV Napi aktuális című műsorában. Erről itt írtunk korábban.

Ezt is ajánljuk a témában

Havas is reagált a hírre

A hírekre Havas Henrik és Dömsödi Gábor újságíró is reagált a Havas és Dömsödi című podcastban. „Az én nagyanyám szintén nyilas volt, mint az ő nagyapja”

– osztotta meg a műsor nézőivel/hallgatóival Havas Henrik. „A nagymama gyönyörű lány volt, a nagymamám papája a bábolnai uradalomban volt asztalosmester. A nagymamát megszöktette egy tót suszter, akinek szült hat gyereket, és mivel alkoholista volt ez a tót suszter, nagymama az apácáknál mosott, és a bőrgyárban volt munkás. Amikor a zsidótörvények miatt a zsidók a gyárukat át kellett, hogy írassák egy keresztény nevére, akkor egy nyilas lett az újpesti bőrgyár tulajdonosa, aki közölte, hogy aki nem lép be a nyilaspártba, azt kirúgják” – fejtette ki az újságíró, nagymamája lehetséges motivációját a csatlakozásra.

Az említett történetet az alábbi videó, 55 perc 30 másodpercétől kezdődően hallgathatja vissza:

Nyitókép: Képkocka/YouTube-videó

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoknis
2024. február 10. 13:47
Havas (Rokobauer) Henrik egy szánalmas, népszerűség hiányában vergődő liberálidióta senkiházi, aki bármely aljasságra is képes nemlétező rozsdás renoméja fényesítésére.
papalimapapa
2024. február 08. 16:45
Hazudik. Hazudik most is. Ha kérdez, akkor is.
syphax
2024. február 08. 07:40
Édesapám legidősebb nővérének az első férje-akitől elvált a Mária néni-- szintén volt nyilas is, meg sokminden. Az ilyesféle nyugtalan tipusú emberek belefognak-belelépnek-belekezdenek mindenféle sz..-ba, azután ott is hagynak mindent, mert legalapvetőbb tulajdonséguk az, hogy: ÁLLHATATLANOK, SŐT: KI-ÁLLHATATLANOK.. éN KISGYERMEKKORBAN CSAK ARRA EMLÉXEM EZZEL AZ AKKOR NEKEM X BÁCSIVAL KAPCSOLATBAN, hogy jött hozzánk hívatlanúl és ilyeneket mondott, hogyasszongya: ".meg van írva, hogy NYŐŐL EGY SZARV,, (ez a szarv Szálasi Ferenc lett volna--legalábbis nekem ezt mondták a felnőttek) Meg hogy olyan fura szavakat használt, mint gyepű meg gondváni..és a csuda tudja még mi mindenfélét, mert nagy dumás volt a fazon...Ráadásul nem is magyar, hanem LENGYEL hangzású vezetékneve volt....azután valahogy eltűnt a süllyesztőbe. De azt tudom, hogy sem kommunista nem lett, sem meg nem büntették '45 után, mer' semmit nem csinált--se jót se rosszat--"csak" sokat pofázott napestig....Vannak ilyenek.....
fekete-hunyor
2024. február 08. 04:24
Ha .....valaki hülye, akkor nagyon hülye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!