Gyurcsány Ferenc: Tisztességtelen ítéletben büntette meg a bíróság Varju Lacit

2024. február 22. 14:27

A bíróknak is üzent a DK elnöke.

2024. február 22. 14:27

A Mandiner csütörtökön számolt be róla, hogy a Fővárosi Ítélőtábla délben hirdetett ítéletében részben megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és

nem csak választás rendje elleni bűntettben és garázdaságban, hanem testi sértésben is bűnösnek találta Varju Lászlót.

Az első fokon kiszabott büntetési tételt, azaz a 900 ezer forintos pénzbírságot ugyanakkor a táblabíróság helyben hagyta. Az ítélet részben jogerős.

Becstelen, tisztességtelen ítéletben büntette meg a bíróság Varju Lacit.

Lacinak az a bűne, hogy nem engedte megveretni magát a TV-székházban” – írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

Üzent a DK elnöke

„A nekem levelet küldözgető fideszes főbíróknak eközben nem tetszik, hogy egyszer majd tanúként meghallgatunk mindenkit, akik Orbán törvénytelen rendszerének szolgálatába szegődtek. Az urak félreértik a helyzetet, és ahogy látom, magát az igazságszolgáltatást is.

Tanúnak idézni valakit nem fenyegetés. Tanúnak lenni kötelesség.

És majd jön a pillanat, amikor az ilyen felelősség elől nem menekülhetnek el” – írta Gyurcsány Ferenc.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Másodfokon is elítélték a DK-s Varju Lászlót

A képviselőt testi sértésben is bűnösnek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla, a garázdaság és választás rendje elleni bűntett mellett. A tárgyalás első részén az ügyészeket és bírókat megfenyegető Gyurcsány Ferenc is részt vett, de az ítéletet már nem várta meg. A döntés részben jogerős.

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyuszko2004
2024. február 24. 07:38
Hugyosferi már megint delíriumosra dolgozta magát! Ilyenkor nem független a bíróság? Csak ha kedvező az ítélet a komcsi csürhének!
nzoltan-818
2024. február 23. 23:42
Varjú büntetése jogos és igen csak mérsékelt. Erőszakkal betör a TV székházba, majd az örökkel dulakodni kezd, fetreng és fenyegetőzik és a műsort akarja megszakítani, hogy egy felhergelt tüntető csoport nevében önhatalmúlag egy közleményt olvasson be,... mert neki mint parlamenti képviselőnek minden szabad, mint a király bolondjának. Mi lenne, ha minden alkalommal, ha valami nem tetszik valamelyik képviselőnek, bármikor megszakíthatná a műsort, hogy a saját vagy galerije óhaját olvashatná be a TV-be? Kész káosz és anarchia lenne! Kár, hogy a többi résztvevő gráciát és a korlátmászó lyukas-zoknis akrobatát nem büntették Varjuhoz hasonlóan, ha másértnen is, de az erősakos betorésért és a bemútatott k..va erős képért legalább.
Bájron
2024. február 23. 18:54
Ferkó már megint be van baszva!
atti64
2024. február 23. 17:20
BAZD MEG VARNYUDAT GURCSÁNY ELVTÁRS TAKARODJ A PARLAMENTBÖL BALOLDALI PATKÁNYOK VAGYTOK MIND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!