Elöntötte a Tisza Szolnok egy részét: kenuval lehet csak az utcán közlekedni

2024. február 25. 17:19

Vasárnap éjjel végleg betört a Tisza a szolnoki Mentetlenre.

2024. február 25. 17:19
null

Az áradó Tisza vasárnapra virradóra elöntötte a szolnoki Mentetlent, ahol az utcák is víz alá kerültek – számol be a szoljon.hu.

Az egyes ingatlanok tulajdonosai ezért csak csónakkal tudják megközelíteni az épületeket. 

Így kellett tennie a Mentetlenen lakó Gyülvészi Tibornak és feleségének is, akik vasárnap délben már kajakkal tudták megközelíteni a telküket. 

Nyitókép: szoljon.hu

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. február 26. 07:22
Át kellene gondolni az árterekbe való építkezés engedélyezését és az egész vízügyi témát! Vissza kell térni a fokgazdálkodáshoz az érintett területeken. Vissza kell állítani a természeti környezetet és a régi tudást visszatanítani. Nem voltak hülyék az ősök, együtt tudtak élni a természettel, nekünk is ezt kell tennünk, ha nem akarunk a Kárpát-medencéből sivatagot csinálni.
Autofocus
2024. február 25. 23:52
Egy őszinte településrész-név. Ez van, pár évente elönti. Itt Budapesten a Rómain akik felhúztak a töltés mentetlen oldalán az ártérbe a (nem véletlenül betonlábakon álló) csónakházak közé néhány villát, sírnak, hogy mentse meg őket a Tarlós vagy a Karácsony, pedig ők építkeztek oda ahol a víz az úr.
Házam Hazája
2024. február 25. 20:25
De legalább van kéznél egy kenu. A Tisza északi részén is elő szokott fordulni árvíz.
akkor ki
2024. február 25. 19:50
Sajnálom őket! Ezért jó hegyen lakni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!