Eldőlt, mostantól ki felel a kreatívipar fejlesztéséért

2024. február 22. 17:31

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a miniszteri biztostól elvárja, hogy tárja fel az iparág fejlesztésének lehetőségeit, tegyen javaslatokat a növekedési potenciál kiaknázására.

2024. február 22. 17:31

A Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóközleményben tudatta, hogy a tárca vezetője, Nagy Márton 2024. február 15-től kezdődően a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Jakab Zsófiát.

A dokumentumban azt írják, 

a kreatívipar világszerte a gazdaság gyorsan fejlődő és gyorsan bővülő ágazatának számít, amely a növekedés egyik motorja. 

A miniszter a gazdasági növekedés helyreállításával és a fenntartható, dinamikus mértékű 4 százalékos GDP bővülés elérésével összefüggésben a miniszteri biztostól elvárja, hogy tárja fel az iparág fejlesztésének lehetőségeit, tegyen javaslatokat a növekedési potenciál kiaknázására, az ellátási láncok hatékony fejlesztésére, továbbá a nemzetközi jó gyakorlatok alkalmazására. 

A miniszteri biztos ehhez kapcsolódóan felel többek közt a kreatívipari ágazati és vállalkozásfejlesztési programok megtervezésének és végrehajtásának koordinációjáért, 

a nemzetközi kreatívipari márkák magyarországi piacra lépésének ösztönzéséért és a hazai kreatívipari vállalkozások külpiacra lépését támogató politikák összehangolásáért 

– derül ki az anyagból. 

A Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. közvetlenül a Nemzetgazdasági Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába kerül, amelynek szakmai koordinációjáért a miniszteri biztos felel – zárul a közlemény. 

Nyitókép: a mesterséges intelligencia és a divat/Pixabay

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2024. február 22. 20:44
orbán ráhel barátnője stratégiailag kézbe veszi a nemzeti divatipart.
CsakOlvas
2024. február 22. 18:05
"kreatívipar", oké. Stratégiai ágazat, nyilván. Öt percig. Van ennél fontosabb, bébikék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!