Egy sofőr brutálisan lefejelte az igazoltató rendőrt Tatánál

2024. február 13. 07:19

A férfi nem akarta megfújni az alkoholszondát, inkább nyolc napon túli sérülést okozott.

2024. február 13. 07:19

A KEMMA arról ír, hogy  a hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben elsőfokú ítélet született. Az elkövetőt 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. 

Az előzményekről megtudtuk: a vádirat szerint a férfi még 2020. májusban 

Környe és Tata között közlekedett kistehergépkocsival,

 amikor egy rendőr ellenőrzés alá vonta. A rendőr többszöri felszólítása ellenére az elkövető 

nem volt hajlandó megfújni a szondát,

 derült ki, ezért a rendőr az előállításáról döntött, amelyet közölt a sofőrrel. Erre a férfi a rendőrautóban mobiltelefont vett elő, amelyet használni akart: magatartását a rendőr felszólításra sem fejezte be, ezért az intézkedő rendőr a szolgálati gépkocsival megállt.

A rendőr ezt követően közölte a férfival, írják, hogy a telefont nem használhatja, ellenkező esetben el kell vennie a készüléket, és ellenszegülő magatartása miatt kényszerítő eszközt fog alkalmazni. 

Az elkövető kiabált a rendőrrel, aki a férfit megbilincselt.

Hozzáteszik: a férfi ezután sem akart a rendőrségi szolgálati járműbe visszaülni, ezért a rendőr őt a karjánál fogva visszaültette, aki ezután ismét kiszállt a járműből és kezével az előtte álló rendőrt eltolta, kijelentette, hogy elmegy, majd az intézkedés helyszínéről távozni akart. A rendőr a férfit fizikai erővel, karjának megfogásával nem tudta visszatartani, ezért 

könnyfakasztó sprayvel lefújta. Ezután a férfi a rendőr arcába fejelt, ezzel neki nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott

– írja a KEMMA.

Nyitókép: MTI/Varga György
 

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barnabás.N
2024. február 13. 16:09
Az rendben van, hogy a magyar bíróság teljesen független a kormánytól, de a józan észtől, meg lelkiismerettől nem kellene függetlennek lenni.
Rigor_mortis
2024. február 13. 12:37
Most vessük ezt a - tényleg brutális - cselekedetet össze Fegyőr "rettentő" tettével, amiért nagyjából ugyanennyit szavazott meg neki az koncepciós pert vezető bíró! Röhej!!!
Mandiner444hu
2024. február 13. 12:13
Felfüggesztett büntetés? Akkor cigány az elkövető. Magyar letöltendőt kapott volna.
orokkuruc-2
2024. február 13. 09:22
Présmanós bíró? Viktor, mire való az a 2/3?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!