Döntött az LMP: Kanász-Nagy Mátét indítják polgármesterjelöltként a XIII. kerületben

2024. február 06. 13:51

Önállóan indul az önkormányzati választáson az LMP a főváros XIII. kerületében.

2024. február 06. 13:51
null

Ungár Péter társelnök kedden, online is követhető sajtótájékoztatón kiemelte: az LMP az önkormányzati választási kampányban az emberek legszűkebb lakókörnyezetét érintő témákat helyezi a középpontba. Számos olyan önkormányzati vezető van, aki nagyon régóta tölti be a hivatalát és aki már nem feltétlenül a legalkalmasabb erre a pozícióra – jelentette ki, hozzáfűzve: ezért alternatívát, modern megoldást kínálnak a XIII. kerületiek számára Kanász-Nagy Máté személyében. 

Olyan zöld polgármesterre van szükség, aki a kerület egészével foglalkozik, azon részeivel is, amelyek eddig kisebb figyelmet kaptak 

– hangoztatta az LMP társelnöke. 

Kanász-Nagy Máté közölte: elfogadja a felkérést, és olyan kampányt szeretne folytatni, ami megadja a kerületiek számára a választás lehetőségét. Van zöld út, zöld politika, amire szavazhatnak – hangsúlyozta és kiállt a zöld felületek megvédése, fejlesztése, az újabb parkosítás mellett.

Kitért arra is: meg kell védeni a kerületet a folyamatos és agresszív lakópark-építkezésektől. Ezzel összefüggésben megismételte: az LMP elutasítja, hogy felhőkarcolókat, újabb nagyobbnál nagyobb plázákat építsenek Budapest közepére, Angyalföld mellé. Óriási mind a fővárosi, mind a kerületi vezetés felelőssége abban, hogy a „maxi-Dubaj beruházás” milyen formában valósul majd meg – rögzítette.

Szólt arról, hogy olyan házszigetelési programra van szükség a kerületben is, amely a valódi rezsivédelmet szolgálja; rendeznék a parkolási helyzetet, és zászlajukra tűzik az ipari műemlékvédelmet is.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2024. február 06. 21:20
Ezt a tehetségtelen, szerencsétlent? Anyám, borogass!
Türelem
2024. február 06. 20:07
Tóth József bokájáig sem ér.......
Ullyses
2024. február 06. 19:17
Mit akar ez a XIII.kerületben amikor újpesti? Fingja nincs mi az itt élők problémája, ügyes-bajos gondja, amit egyébként Tóth polgi kiválóan ellát.
dodek4b
2024. február 06. 17:39
Ez így helyes , legalább a valóság közelebb kerül hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!