Csák János: Demeter Szilárd forradalmat ajánlott

2024. február 27. 22:13

A miniszter hivatalosan is megerősítette, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője veszi át L. Simon László helyét.

2024. február 27. 22:13
null

Mint arról beszámoltunk, Demeter Szilárd foglalja el az L. Simon László novemberi menesztése miatt megüresedett főigazgatói posztot a Nemzeti Múzeum élén.

Ezt is ajánljuk a témában

A hírt kedd este az intézményt felügyelő Csák János kulturális és innovációs miniszter is megerősítette az M5 Ez itt a kérdés című műsorában.

A miniszter kiemelte, hogy a pályázatra jelentkező 10 személy azt bizonyította, hogy ez egy fontos pozíció.

Azonban volt egy pályázat, amelyik egy forradalmat ajánlott: mégpedig azzal a forradalmi gondolattal, hogy ahhoz, hogy a magyar örökséget, a magyar identitást megjelenítő emlékeket egybe tudjuk megjeleníteni, ahhoz egy ütőképes intézmény kell” – fogalmazott a műsorban Csák János, aki szerint úgy kell a magyar kulturális értékeket megfogalmazni, hogy olyan vonzó és fogyasztóbarát legyen, amiről mindenki értesül és tud.

Demeter Szilárd forradalmától valójában azt várják, hogy segítsen feldolgozni a trianoni traumát.

Erre pedig szerinte azért van szükség, hogy rájöjjünk, hogy sorsközösségben élünk, és hogy ezek a traumák mind kintről jönnek.

A hírről beszámoló Index az utóddal kapcsolatban megkereste L. Simon Lászlót is, aki úgy fogalmazott: reméli, Demeter folytatni fogja az általa elkezdett reformokat.

Ebben szívesen segítek is neki” – tette hozzá.

Az új főigazgató március 6-án kezdi meg munkáját a Magyar Nemzeti Múzeum élén.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. február 28. 15:42
Shampon és balzsam egyben: Ezeket olvastam: Demeter Szilárd egyedüli pályázóként nyert, újabb öt évre nevezték ki a Petőfi Irodalmi Múzeum éléreEzeket olvastam: KÖZÉLET Demeter Szilárd lesz a Nemzeti Múzeum vezetője is Nincs ember? Dórika írányít minket, vagy hogyafenébe van ez? Minden cumi jó, a földről is felvesszük?
Ugandai Bubu
2024. február 28. 11:28
Nem forradalmat ajánlott, hanem mély szervilizmust, A forradalom nevű ócska blöffbe csomagolva.
Welszibard
2024. február 28. 09:54
Én a Magyar Nemzeti Múzeumtól azt várnám el, hogy következetesen képviselje a magyar történelmet, régészetet, kultúrát. Tehát nem a nyugati mainstream kiállításoknak adnám a fő prioritást. Ebben Demeter Szilárd (akinek magyar gyökerei kellően erősek) jó választásnak tűnik.
galancza-2
2024. február 28. 08:59 Szerkesztve
Hörgögnek a balosok,ballikosok! Mert ugyebár az a szakmaiság amit a balos kurmányok műveltek a kultúra, múzeumok területén.....mert ugyebár az elb@szott,aberrált, kortárs, modern, kozmolibsi, drogos szemlélet visszi előre a múzeumokat, kultúrát, műveltséget?....hát persze....Természetesen fletó kult. minisztere endrjú bozman a független szakmaiság példaképe,aki kitüntett egy közismert pedofil patkányt. Ja,ja, tudom, tudom, OV-ék a pedók....ja,nem! Ők sem hibátlanok,de legalább probálnak közedeni a pedók ellen,és ha hibáznak akkor beismerik,és lemondanak. NK,VJ kurva nagyot hibáztak,de 2010-ben 83 pedo volt börtönben 2024-ben 660. A bicskei igazgatót 20 éven át támogatták brutálisan a balosok,és végül a Fidesz tette börtönbe.A balosok mindig mentegetták, támogatták a pedókat?Pl:kiskörmös, gulyi marcsi,népsavó, heti végbél gazdaság, helsinker bizottmány,stb....Tavaly a balosok brutálisan kiálltak az óbudai pedopedagógpatkány mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!