„Abszolút támogatom, hogy Magyarországon elnöki rendszer legyen” – ironizált Hont András (Videó)

2024. február 13. 22:20

„A Sándor-palotát egybe lehetne vonni a Karmelitával” – tette hozzá cinikusan.

2024. február 13. 22:20
null

Az ATV Öt című műsorában ezen a héten is kibeszélésre kerültek a hét legfontosabb témái. A négy meghívott vendég ezúttal Konok Péter történész, Schiffer András ügyvéd, Dévényi István újságíró és Hont András újságíró voltak. Az adásban szóba kerültek a kegyelmi ügy következményei, és arról is értekeztek, vajon kik közül kerülhet ki Novák Katalin utódja az államfői székben.

Szily, Csath, Orbán?

Konok Péter szerint, ha a Fidesznek lenne humorérzéke, akkor Szily Katalint jelölné az elnöki székbe. Schiffer András szerint azonban, „ha egy kicsit is komolyan vennénk az országot, 

akkor a köztársasági elnök személyének esetében a mérce Sólyom László lenne”, 

de mint megjegyzi: jelenleg úgy látja, ez megugorhatatlan. Az ügyvéd úgy véli, a Mi Hazánk által megnevezett Csath Magdolna nem lenne rossz választás. „Rendkívül szimpatikus, és nem is elképzelhetetlen, hiszen a Fidesznek nehéz lenne mit mondani arra, hogy egy volt MIÉP-tagot miért utasít el, miközben Csath Magdolnához sem rasszista, sem az alkotmányos értékrenddel összeegyeztethetetlen gondolatok nem kapcsolódnak” – érvelt mellette.

Hont András erre viccesen megjegyezte, ő abszolút támogatja, hogy Magyarországon elnöki rendszer legyen. „Szerintem írják ki, és abban az esetben Orbán Viktor köztársasági elnök legyen, ne miniszterelnök, és akkor ez a bohóckodás be van fejezve. 

Ráadásul a Sándor-palotát egybe lehetne vonni a Karmelitával” 

– mondta cinikusan.

Az adás említett részletét az alábbi videó, 45. percétől kezdődően nézheti vissza:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: ATV Öt / képernyőfotó

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. február 14. 08:24
Sólyom László liberális elkötelezettsége sok kárt okozott. Miért nem javaslod inkább Róna Pétert? Akkor a gazdaság is taccsra lenne téve legalább négy évre.
Hajnóczi Kristóf
2024. február 14. 06:52
Sifi, a Madár is a Fidesz szavazataival lett elnök. Csaxólok.
Akitlosz
2024. február 14. 03:11
Magyarországon eddig is elnöki rendszer volt. Miniszterelnöki rendszer. Pedig a kormányzatnak csupán a végrehajtó hatalomnak kellene lennie.
Ez D-dúr és e-moll
2024. február 14. 02:28
Csath Magdolna szerintem is jó választás volna, de szinte kizártnak tartom, hogy ő, 80 évesen, vállalná ezt a "megtiszteltetést".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!