A baloldal és a közvetlenül választott elnök

2024. február 21. 16:35

Nyilvánvalóan néhány önjelölt is elindulna Puzsér Róberttől VV Zsoltin át a színész Nagy Ervinig.

2024. február 21. 16:35
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„Képzeljük el, ha az ellenzék követelésére a mostani parlament mégis módosítja az alkotmányt (megteheti), és egy erős köztársasági elnökre szabva kiírja a választást. A baloldal rögtön összevész azon, hogy közös- vagy külön jelölteket indítson. A DK nem szívesen állna be más mögé, és Dobrev Klárát jelölné. Karácsony Gergely bizonyára felfedezné magában alkalmasságát erre a szerepkörre is, Márki-Zay Péter hivatkozhatna arra, hogy ő egyszer már megtestesítette az egységet.

Nyilvánvalóan néhány önjelölt is elindulna Puzsér Róberttől VV Zsoltin át a színész Nagy Ervinig.

Előállna Magyar György, hogy tartsanak előválasztást, ami aztán teljes kudarcba fulladna, Karácsony visszalépne, a DK bojkottálná, Kunhalmi Ágnes sírva könyörögne Marco Rossinak, hogy mint egyetlen vitathatatlanul népszerű ember fogadja el a felkérést, amit Rossi nagy valószínűséggel elhárítana. Így aztán a baloldal némi kölcsönös kiátkozás után 4-5 jelölttel szállna harcba. Mivel az új pozíció a tényleges főhatalmat jelentené, ezért a Fidesz Orbán Viktort, a Mi Hazánk Toroczkai Lászlót indítaná, és jó eséllyel ők ketten jutnának be a második fordulóba.

Ekkor a hazai és nemzetközi baloldal megrettenne, hogy a nemzeti radikálisok ölébe hullhat az ország, és minden fórumon, valamennyi influenszerüket bevetve felszólítanák a lakosságot, hogy megelőzendő a Mi Hazánk diadalát, szavazzanak Orbán Viktorra, aki így kényelmesen meg is nyerné a választást.

Komolyan, kell még valamit mondanom, Ágnes?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. február 22. 12:35
Ha a Fidesznek tényleg van taktikai és stratégiai érzéke, akkor Dr. MERKELY BÈLA professzor urat, az orvostudományi egyetem rektorát jelöli köztársasági elnöknek. Ö egy igazi jolly-joker, hattrick, piros ász, basami és sakk-matt lenne nemcsak a gyurcsányisták ellenében, de a nemzetközi politikai porondon is. MOST NEM SZABAD A FIDESZBE SZOROSAN BEÁGYAZOTT SZEMÉLYT VÁLASZTANI ! Fogadjátok meg a tanácsomat, most nagyot kell dobni.
Szerintem
2024. február 22. 05:14
Na és mire számítanának a közvetlen választást követelők? Ahogy a nép az Országgyűlés összetételét a pártpreferenciák szerint szavazta meg, egy közvetlen közt.elnök választásnál is a pártok erőviszonyai érvényesülnének. Arról nem is beszélve, hogy a megválasztásra az Alaptörvény előírásai szerint csak bő egy hónap van. Már nem férne bele az Alaptörvény és a választási törvény módosítása, a jelölések, a választás technikai előkészítése és nem mellékesen a kampány. A változtatásra akkor lenne lehetőség, ha nem ilyen szorosan határidős a közt.elnök megválasztása. Amúgy meg, most nem lenne baj és nem hörögnének a moslékosok, ilyen szorosan a választás előtt megváltoztatni a választási törvényt?
moricka13-3
2024. február 22. 04:04
Milyen alapon nevezi Ungváry Zsolt " baloldalnak " azt az baloldali ugyan sosem volt, csupán a Gyurcsányék felismert szükséglete okán az Orbán-fóbiásoknak annak csak hazudott katyvasz siserahadát, amelynek részesei még azt sem tudják, hogy egymással hányadán állnak, nemhogy azt tudnák a hozzájuk képest túloldalon állókról, nem is szólva a Nagyérdemű Választókról, hogy ki kicsoda és mit akarhat, úgy az Isten igazában, de nem is most, hanem majd az arra rendelt időben valójában, amikor a momentumos Tompás Márton már előre világgá kürtölte, hogy a Parlament helyett is csak politikai közéleti utcagyerekek szerepében vesznek részt a köztársasági elnök választásban is?
Palatin
2024. február 21. 23:17
Ha a Fidesznek tényleg van taktikai és stratégiai érzéke, akkor Dr. MERKELY BÈLA professzor urat, az orvostudományi egyetem rektorát jelöli köztársasági elnöknek. Ö egy igazi jolly-joker, hattrick, piros ász, basami és sakk-matt lenne nemcsak a gyurcsányisták ellenében, de a nemzetközi politikai porondon is. MOST NEM SZABAD A FIDESZBE SZOROSAN BEÁGYAZOTT SZEMÉLYT VÁLASZTANI ! Fogadjátok meg a tanácsomat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!