Újabb nyugdíjemelés jön: mutatjuk, mennyivel növeli a kormány az időskori juttatást!

2024. január 02. 17:38

A kormány az előző évekhez hasonlóan 2024-ben is megőrzi a nyugdíjak értékét.

2024. január 02. 17:38
null

A nyugdíjasok az új évben is számíthatnak a kormányra, amely az idén januártól 6 százalékkal emeli a nyugdíjakat – erről beszélt a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.

A kormány az előző évekhez hasonlóan 2024-ben is megőrzi a nyugdíjak értékét. Az újabb 6 százalékos emelés azt jelenti, hogy átlagosan több mint havi 13 ezer forinttal lesz magasabb a nyugdíj a decemberinél. Az emelt összeg először január 12-én érkezik a bankszámlákra – ismertette Vitályos Eszter.

Hozzátette: a mintegy 2,5 millió nyugdíjasnak további jó hír, hogy februárban érkezik a 13. havi nyugdíj is; a nyugdíjasok megélhetését nemcsak „a szankciós inflációt követő nyugdíjjal”, hanem az árfigyelő rendszerrel és a rezsicsökkentéssel is segítik.

„Az elmúlt 14 év kormányzati politikája eddig is bizonyította, hogy betartottuk az idős honfitársainknak tett ígéretünket: megvédtük őket és megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét. Ez idén sem lesz másképp. A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra” – mondta Vitályos Eszter Facebook-videójában.

(MTI)

Nyitókép: Nyitókép: A Magyar Nemzeti Bank Facebook-oldala

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bubajbela
2024. január 03. 00:35 Szerkesztve
Na, mindjárt előbújnak a "háádee? háádee? háádee?" beteg lelkű negatív trollok. Méé csak most? Méé csak ennyit? Méénem annyit mint a szomszédé? A Jóskának méé? stb stb. stb. Fogadunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!