Tóta W.: „A tankerületek többségében az emberi söpredéket fújta össze a szél” (VIDEÓ)

2024. január 16. 16:11

„Miért is akarna egy kémiatanár annyit keresni, mint egy buszvezető, nem?” – tette fel a kérdést cinikusan a publicista.

2024. január 16. 16:11
null

A Szabadsajtó Klub témái között volt a pedagógusbérek kérdése is. Ezúttal Lampé Ágnes, Tóta W. Árpád, Karafiáth Orsolya és Tompos Ádám beszélgettek Gulyás Balázs moderálásával.

Karafiáth Orsolya elmondta: örül a tanárbérek emeléséről szóló híreknek, hiszen – mint fogalmaz – ezek már értelmezhető fizetések. De szerinte félő, hogy ezután pedig az lesz a narratíva, hogy „most már adtunk nektek annyi fizetést, hogy a valódi problémákról ne beszéljetek”. Karafiáth úgy véli: tényleg nem ezek most már a valódi problémák, és eddig sem csak a fizetés volt a gond. Az írónő attól tart, hogy innentől az lesz, hogy hallgatnia kell a tanároknak,

illetve a tanárok értékelésének rendszerét sem látja működőképesnek.

Teljesítmény-értékelés

Tóta W. Árpád szerint „marha nagy különbség van tanár és tanár között”. Feltette a kérdést: „Miért kapjon ugyanannyi pénzt az alkoholista, alkalmatlan, gyerekgyűlölő tanár, aki épp csak ledarálja az órát, vagy már azt sem teszi meg, mint az, aki kreatívan áll hozzá, aki törődik a gyerekekkel? Óriási különbségek vannak, és ezt a tankerületek nem tudják megítélni.

Mert ugye azt látjuk, hogy a tankerületek többségében az emberi söpredéket fújta össze a szél.

Teljesen alkalmatlanok arra, hogy megítéljék, valaki jól tanít vagy sem” – mondta a publicista a tankerületek vezetőiről.

Tóta W. szerint fontos lenne, hogy a tanárok és a szülők is szót kapjanak ennek megítélésében, de – mint fogalmaz – ebben a rezsimben ez úgysem lesz így.

A HVG újságírója a béremelésben megjelölt összeggel sem elégedett. Míg Karafiáth Orsolya szerint a minimum bruttó 528 ezer forint már egy értelmezhető fizetés,

addig Tóta W. Árpád szerint csak a buszvezetők fizetéséhez képest tűnik jónak.

De miért is akarna egy kémiatanár annyit keresni, mint egy buszvezető, nem?” – teszi fel cinikusan a kérdést.

Nyitókép: képernyőfotó, Szabadsajtó Klub

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mirage-2
2024. január 16. 21:04
Emberi söpredéket fujta össze a szél ? HÁT AKKOR TE HOGY A BÜDÖS KURVA ANYÁDBA NEM KEVEREFTÉL ODA ????.....
powerage
2024. január 16. 19:38
A mandiner helyében azért elkezdenék vigyázni. Ahogy Tóta öregszik, külsőleg egyre inkább emlékeztet egy antiszemita karikatúrára. Óvatosabban a kritikákkal, még a végén zsidóellenesség lesz belőle. Mi lenne, ha egyáltalán nem írnátok róla? Tudom, valódi témák felkutatása un "munkával" járna, de ha ennyire nem tesztek bele erőfeszítést, a mandineres szerzőket fogják első körben lecserélni valami AI botra.
Takagi
2024. január 16. 18:57
Náci.
Töki
2024. január 16. 18:50
Remélem elüti 1 buszsofőr! :))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!