Történetek a puhító házibulikról

2024. január 24. 06:51

Minden önerejéből kiemelkedett magyar tehetség senki és semmi a szemükben.

2024. január 24. 06:51
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Emlékszem a puhító házibulik egyik jellegzetes kiszólására: következetesen magyaroknak szólították a többi embert, mintha valami távoli, külső érintkezésben lennének az ország népével, saját honfitársaikkal. Világosan emlékszem, milyen értetlenül néztek rám, amikor erdélyi vagy felvidéki utazásaimról, az ottani magyarság helyzetéről meséltem. Felfigyeltem arra is, hogy a liberális társaság botrányosan sznob, állandóan a kapcsolataikkal, a hatalmukkal, a pénzükkel hencegnek. Minden esetben úgy bánnak veled, hogy megértsd: te még csak próbaidőn vagy. Bizonyítanod kell, az elkötelezettség jelét mutatnod, hogy valamennyire maguk közé fogadjanak. Például nyilvánosan, fojtott kacagással (ahogyan ők tették) le kellett volna parasztoznod nyolcmillió vidéki magyart. Éppen azt a vidéki közeget illett volna megtagadni, ahonnan érkeztél, és ahol mindig is otthon érezted magad. Vagy aláírni valamelyik hülye petíciójukat. Esetleg nyilvánosan, televízióban vagy írásban hitet tenni az ő fonák értékrendszerük mellett.

Mert aki késik behódolni nekik, aki nem arra törekszik, hogy a kitartottjuk legyen, abban soha, egyetlen percig sem bíznak. Ezért mondták meg a Fidesz vezetőinek, hogy visszadobják őket a szemetesbe, ahonnan kivették őket. Ezért nem bocsátják meg Bayer Zsoltnak, hogy nem velük szambázik, hanem magyarként él, ír, alkot. Ezért nem kegyelmeznek Tóth Gabinak, Kovács Ákosnak vagy Eperjes Károlynak. Minden önerejéből kiemelkedett magyar tehetség senki és semmi a szemükben.

A felsoroltak és az a sok-sok millió ember, aki nem tartozik hozzájuk, szerintük csak látszat, nem pedig a valóság. Ezért van az, hogy a saját berkeikben felnevelt tehetségteleneket ezerszer jobban becsülik, futtatják, támogatják, mint a maguk jogán kivált szupertehetségeket.”

Nyitókép: Facebook 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laurahann
2024. január 25. 11:42
Tivadaj, a puhitó házibuzi.
MaBaker
2024. január 24. 22:40
A neocionista Bayert meg az ország tótgabiját éppen ki lehetett volna hagyni a cikkből. Hitelesebb lett volna.
rasdi1
2024. január 24. 13:10
De ez nem magyar jelenség. A világ szinte valamennyi "díjazásánál", elismerésénél jelentkezik (csak példaként említeném a Nobel-díjakat, Oscar-díjat és elsősorban minden "művészeti" díjat). Legfeljebb a "magok" körül vannak kisebb-nagyobb eltolódások. A tudományos díjaknál, gondolok itt a tudományos Nobel-díjakra, vitathatatlan, hogy jelentős tudományos teljesítmény van a díjak mögött. Csak a hasonlóan érdemes teljesítményű tudósok közül választják a maguk (vagy financiálisan is "támogatott") jelöltjét.
ATTIPAPI
2024. január 24. 12:52
Gratulálok neked az ÚJ KOROSZTÁLY DOAJENJÉNEK LACI, ezért a kiváló írásodhoz. Alkossátok meg és hozzátok létre, azokat a szellemi műhelyeket, ahol a hozzád hasonló kiváló képességű és ragyogó tehetségű magyar , keresztény ÍRÁSTUDÓK alkothatnak. Kérem , hogy legyen ez neked is prioritás az eddigi nagyszerű munkásságodon túl !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!