Osztrák lap: „Nem szabad hagyni, hogy Ausztriából Magyarország legyen!”

2024. január 17. 12:50

A Die Presse véleménycikke szerint Magyarországon a lakosság nagy része az elmúlt években „mérhetetlenül sokat szenvedett”.

2024. január 17. 12:50

„Nem szabad, hogy Ausztriából Magyarország legyen” – címmel publikált véleménycikket Klaus Atzwanger magatartáskutató a Die Presse oldalán. Apropóként a Szabadságpárt vezetőjének néhány nappal ezelőtt elmondott beszéde szolgált, amelyben 

Herbert Kickl példaképnek nevezte az orbáni modellt.

A szerző szerint Kickl ábrázolásával ellentétben Magyarország sokkal rosszabb gazdasági helyzetben van, mint a legtöbb európai ország. Magyarországon a lakosság nagy része az elmúlt években mérhetetlenül sokat szenvedett. Bokros Lajos volt magyar pénzügyminiszter, közgazdász, a Közép-európai Egyetem közgazdászprofesszora egyértelműen kijelenti, hogy 

a magyarországi magas és tartós infláció legfontosabb oka az itt folytatott kormányzati politika.

Az EU-n belüli politikai elszigeteltség és az orosz gáztól és olajtól való teljes függés mellett elsősorban Magyarország politikája felelős a kialakult helyzetért, és ez már az orosz agressziós háború előtt elkezdődött. Az uniós források tisztázatlan csatornákba szivárogtak el, az állami monetáris politika pedig önkényesnek tűnt. Ráadásul Orbán Viktor a szabad médiát is erősen korlátozta, illetve a kormánynak megfelelően alakította. Ennek eredményeképpen a lakosság nagy részével elhitették, hogy Magyarország rossz helyzetéért az EU a hibás. Ezt a narratívát pedig az FPÖ is használja – olvasható a cikkben.

Nyitókép: AFP/Francois Walschaerts

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2024. január 17. 21:19
Hányszor kell még mondani, hogy a labanc az nem osztrák!!!!!!!!!!!!!!!!! ......de ha a magukat magyarnak valló hazaáruló libsi csürhét kell érteni labanc alatta akkor ok.
2024. január 17. 19:27 Szerkesztve
Igen, tipikusan az adott kormányzat alatt sokat szenvedők választják meg sorozatosan 2/3-dal a szenvedést okozó kormányokat. Hátbazmeg.....
Nozi03
2024. január 17. 18:50
Hát, azért érzek némi költői túlzást. Talán Fekete-Afrikában szenved a lakosság mérhetetlenül. Itt, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a világnak a kiváltságos, gazdag, boldog felén élünk, igen, még akkor is, ha nincs kolbászból a kerítés.
Gasztronauta
2024. január 17. 18:34
Akinek Bokros Lala a példaképe.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!