Nem ritka, hogy valaki az élő adásban lesz rosszul – összeszedtük az elmúlt évek legismertebb eseteit

2024. január 18. 12:03

Nem egyedi Krug Emília ATV-s műsorvezető rosszulléte. Nemcsak a műsorvezetők, de a sztárok, sőt a vezető politikusok is kerültek már kellemetlen helyzetbe élő műsorban, volt, akinek halálát is végigkövethették a rádióhallgatók.

2024. január 18. 12:03

Élő adás közben lett rosszul kedden Krug Emília. Az ATV műsorvezetője súlyos köhögőrohamot kapott, vélhetően a légkondi-fűtéstől. Bodacz Balázs szerkesztő sietett a Krug Emília segítségére, vizet, majd teát vitt és a rövid, de annál ijesztőbb pár másodperc után az adás folytatódhatott.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem mindenkinek volt akkora szerencséje, mint Krug Emíliának: tavaly márciusban – szintén az ATV műsorában – Kis-Benedek József katonai szakértő lett rosszul. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 75 éves oktatója az élő adásban esett össze tavaly márciusban, a műsort a csatorna meg is szakította. Szintén Bodacz Balázs nyújtott segítséget, aki ekkor az élő műsort vezette. Kis-Benedek Józsefnek volt még annyi ereje, hogy ne essen hirtelen össze és ne üsse meg magát, így a műsorvezetőnek sikerült hátulról elkapnia. Ezt követően a stúdió padlójára fektették le, és azonnal értesítették a mentőszolgálatot. A szakértőt kórházba vitték.

Ezt is ajánljuk a témában

Később kiderült, Kis-Benedek József rosszullétét vélhetően a kimerültség okozta és az, hogy nem fogyasztott elég folyadékot.

Ezt is ajánljuk a témában

Gyakori a köhögőroham

Krúg Emília rosszullétéhez hasonló tünetekkel kellett megbirkóznia Fábry Sándornak is. A humorista 2022-ben egy élő, beszélgetős műsor vendége volt, amikor köhögőrohamot kapott, amelyet meglehetősen furcsa gesztusokkal kísért. A humorista nagy lendülettel részletezte, mi mindent kell tudni aktuális produkciójáról, ám a beszélgetés egy pontján fulladozni kezdett. Eltorzult az arca, felemelte a karjait és az elé kihelyezett pohár vízért nyújtózkodott. A bizarr köhögőrohamra a műsorvezető sem tudott mit reagálni.

A helyzet akkor vált igazán abszurddá, amikor Fábry a sűrű köhögések közepette azt mondta, hogy valószínűleg hányni is fog. A humorista a vízivás után folytatta a mondanivalóját, és úgy tett, mintha semmi sem történt volna.

Demcsák Zsuzsa is élő műsorban kapott köhögőrohamot. A TV2 reggeli műsorának műsorvezetője 2015-ben az egyik beszélgetés alatt fuldokolni kezdett. Kárász Róbert, a másik műsorvezető villámgyorsan a segítségére sietett, felváltotta a kérdezői székben, Demcsák pedig kirohant a díszletből.

Tóth Andinak sem volt szerencséje: az énekesnő 2020-ban a legmagasabb pontszámot kapta a Sztárban sztár műsorban bemutatott produkciójáért. A műsor végére már annyira rosszul lett, hogy le kellett támogatni a színpadról. Később kiderült, Tóth Andinak mandulagyulladása volt, amelyre antibiotikumot szedett.

Putyin elkerülte, Erdogan nem úszta meg

A vezető politikusok közül Recep Tayyip Erdogan török elnök váratlan egészségügyi problémái miatt kellett leállítani egy élőben sugárzott televíziós interjút. Az elnök később rövid időre visszatért a műsorba, és azt állította, hogy gyomorrontás gyötri. 

A mai és a tegnapi intenzív kampányolás során komolyan felfordult a gyomrom, és még a műsor lemondását is fontolgattam

− mondta Erdogan a tavaly áprilisi rosszullétét követően. A török elnök visszatért az adásba és folytatódott az élő műsor.

Vlagyimir Putyin orosz elnökről folyamatosan jelennek meg olyan hírek, hogy súlyos betegséggel küzd. Egyes sajtóbeszámolók szerint Putyint orvosai utasították, hogy inkább ne is vállaljon hosszabb nyilvános szereplést. Putyin az orosz-ukrán háború kirobbanása után néhány héttel, a katonai vezetőivel folytatott megbeszélés közben lett rosszul, állítólag gyengeség és szédülés gyötörte, amikor a 90 perces videóhívás után felállt az íróasztalától.

A rosszullét a kisebbik rossz

Meghalt az élő adásban Tim Gough brit rádiós, egy zeneszám után már nem szólt bele a mikrofonba. Az 55 éves Tim Gough a suffolki GenX brit rádión vezetett reggeli műsort, halálakor is épp adásban volt. A halála hírét a rádióadó közölte a Twitteren, a hallgatók csak arra figyelhettek fel, hogy szokatlan módon szakadt meg az adás: egy zeneszám után Gough már nem szólt bele a mikrofonba. 

A műsorvezető a dal elindítása után lehetett rosszul, valószínűleg szívrohamot kapott – de a halála pontos okát még vizsgálják. A halála pillanatában egyébként egyedül volt, a műsort házi stúdiójából, suffolki otthonából vezette.

Nyitókép: GAVRIIL GRIGOROV / POOL / AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. január 18. 16:21
,,Nem ritka..,, Már miért ne lenne ritka?
MaBaker
2024. január 18. 14:08
Hát igen, mostmár írhat erről a mandi. Már nem hullanak naponta a pályán a focisták, mint 1-2 éve. Csak kiűrül a szervezetből a cucc lassan.
Zolotarjov
2024. január 18. 12:10
A legjobb a műfajban.. https://youtube.com/shorts/KYtkbH8oKT4?si=Ol0ssVdN9aSJCgrB
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!