Miféle vírus tombol már megint?

2024. január 02. 06:57

Született egy bivalyerős mutáció. Voltam Covid-os, elég szar, de ehhez képest a fasorba’ nem volt.

2024. január 02. 06:57
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

„De komolyan: mi a franc van? Milyen vírust szabadított már megint ránk a Gates, a Schwab, a Fauci, a kínaiak… Összeeresztették a covid-ot az influenzával, és született egy bivalyerős mutáció. Voltam Covid-os többször is, elég szar volt, de hát ehhez képest a fasorba’ nem volt. Ma végre elmegyek orvoshoz, hátha felír valamit, ami enyhíti a maradék tüneteket, mert végül is a közérzetem már nem annyira szörnyű. Mondjuk, alacsony volt a hétvégi bázis.

De tényleg, normális ez? Hogy egy-két évente valami új kórokozó gyötri emberek millióit? OK, most kár nem pánikolunk be nem zárjuk le az egész világot, át kell esni rajta, eddig is voltunk betegek… De tesztelik az emberiséget, hogy mennyit bírunk? És ha igen, kik? A gyógyszeripar, a világelit, a gyíkemberek…? Nehéz nem gyanakvóvá válni. Minden esetre ma már elmegyek orvoshoz.”

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
repulok
2024. január 04. 12:32
Karácsony másnapján kezdődött hőemelkedéssel, köhögéssel és a többi klasszikus inflenzás tünettel. Olyan szarul voltam, hogy hangosan nyüszítettem. Most január negyedikén, láz már nincs, de a nyüszítés maradt...
files32
2024. január 03. 06:36
Hogy mondta a marha Trump, hipóval kell beoltani?
Spiritmonger
2024. január 03. 03:13
Jeszy, téged is kilóra megvett a bohócnátha fan klub? Lófasz sincs, nemhogy új variáns covid-járvány. Szezonális influenza van, oszt jónapot. Persze, szabad országban az ember attól retteg, amitől csak akar, de ne legyen kötelező más rettegése miatt a nem rettegőket korlátozni. Nem vagyok beoltva covid ellen, nincs baj az egészségemmel, fel vagyok töltve C és D vitaminnal.
Halder_1899
2024. január 02. 22:27
Sima influenza bőven lehet. "Régen", de a 80-as, 90-es években is néha 1 millió feletti (!) betegszámot hozott évente és ez csak a hivatalos szám azokkal aki orvoshoz fordult. Néha nagyon vad járványok voltak, sokan lettek influenzások, néha kevesebben. Néha nagyon kemény volt a betegség lefolyása általában, néha könnyebb. Sokan minden sima felső légúti fertőzést influenzáznak, pedig ilyenkor eleve nagyon sok ilyen típusú betegség van. Az influenza okozhat utóhatásokat és más problémát később, a sima felső légúti megbetegedés nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!