Miben lenne más ma Magyarország, ha az ellenzéki pártok nyertek volna?

2024. január 02. 22:12

Nincs politikai változás politikai munka nélkül.

2024. január 02. 22:12
Merker Iván
Mérce

„Azért érdekesebb a sajtónak a karmelitás kordonbontás, mint a buszos sztrájk, mert előbbi róluk és nekik szól.

Ez azért fontos, mert meg kell törni az antipolitika fojtogató médiasúlyát ahhoz, hogy kezdeni tudjunk vele valamit.

Harmadszor, nem szabad elfelejteni, hogy politikai céljaink csak politikai eszközökkel érhetőek el. Magyarországon csak akkor érhető el változás bármilyen ügyben, ha felsorakoztatjuk mögötte a társadalmi többséget, vagy legalábbis a társadalom egy olyan tömegét, amelynek kormánnyal való szembefordulása valós veszélyt jelent a kormány mögötti társadalmi többségre. Ezért lényegtelen, hányan tüntetnek a tanárok béremelése mellett, amíg sejthető, hogy túlnyomó többségük elkötelezett ellenzéki szavazó. Nincs politikai változás politikai munka nélkül.

Ezen politikai eszközöket azonban nem csak politikai, hanem gazdasági és társadalmi változások előmozdítására kell használni. Ezért nem lehet elgondolni, hogy pusztán a politikai hatalom megszerzésével és jó kormányzással megszüntethető lenne a politikai munka igénye. Politikai eszközeinket Orbán Viktoron túlmutató kihívások megoldására kell használnunk – hiszen bánatunkra nem minden problémánkat okozza a pártpolitika. Sőt, többségüket nem az okozza. Társadalmi és gazdasági bajainkat pedig csak olyan politika orvosolhatja, amely felismeri a saját magában rejlő átalakító erőt.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2024. január 04. 09:01
A legfontosabb intézkedéseitek sorrendben: -kurva sok adósság felvétele -nagy vagyonelemek (újra)kiárusítása (gáz-, víz-, áramszolgáltatók, reptér, kórházak, Országház épülete stb.) Paks esetében nag ylenne a dilemma. hogy eladják vagy bezárják. -családi pótlék (cigány nevén faszpénz) felemelése 7-8-szorosára, de csak a rászorulóknak, családi SZJA megszüntetése -migránsok beengedése, kerítés jogi lebontása -szerződések által minden főbb jogosítványról lemondás (forint, ügyészség, határőrizet stb.) -kurva sok adósság felvétele -kurva sok adósság felvétele -kurva sok adósság felvétele meg még minden aljasság, ami nem jut az eszembe.
Karbantartó9
2024. január 04. 06:52
Szóval miben is? Lári-fári, bla-bla, de a lényeg kimarad a cikkből. Ahogy az szokott történni minden ellenzékivel történő beszélgetés során. Érvek nincsenek, célok nincsnek. Csak az orbántakarodj. Valójában nekünk, a választóknak történelmi kötelességünk ezeket a nihilista, üresfejű, buta embereket távol tartani a kormánykeréktől!
blackorion93
2024. január 03. 23:39
Max annyi, hogy nem dagadt lenne az államfő, hanem alkoholista.
nempolitizalok-0
2024. január 03. 21:54
Kurvára nem próbálnám ki. Orbánék idejére két komoly válság is esett és mindkettőt kiválóan kezelték. A ballibsik 8 éve alatt egy válság volt, az sem olyan méretű mint a covid és az ukrán háború, mégis csődbe vitték az országot. Nem mindegy, hogy egy politikus önjáró, vagy a helyi CIA ügyvivőtől, vagy USA nagykövettől függ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!