Medgyessy az ATV-ben: Ha Orbán komolyan gondolja, amit mond, ki kell lépni az EU-ból (VIDEÓ)

2024. január 23. 07:57

A volt miniszterelnök szerint a tagságról való gondolkodás mára belpolitikai csatározássá vált.

2024. január 23. 07:57
null

Medgyessy Péter, korábbi miniszterelnök volt Rónai Egon vendége az ATV VOKS 2024 című műsorában. A beszélgetés során azt a kérdést járték körül, hogy mért romlhatott meg az unió és Orbán Viktor kapcsolata.

„Vágyott barátból utálatos ellenségképp”

A 2004-es Európai Uniós csatlakozásunkat aláíró, egykori miniszterelnök szerint akkoriban teljes konszenzus volt a magyar politikai életben a csatlakozással kapcsolatban. Véleménye szerint társadalmi szinten ez a konszenzus a mai napon fenn áll, hiszen a legtöbb mérés szerint a tagság kapcsán továbbra is 70-80 százalékos a támogatottság.

A tagságról való gondolkodás mára belpolitikai csatározássá vált.

A beszélgetés egy pontján a műsorvezető Orbán Viktor miniszterelnököt idézve azt mondta, hogy „mindben az ellenkezőjét kell csinálni, mint amit Brüsszel követel”, amire Medgyessy válaszként azt mondta, hogy

ha ezt komolyan gondoljuk, akkor ki kell lépni a klubból.

Ezt követően persze hozzátette, hogy véleménye szerint ezt valójában senki sem gondolja komolyan, és az ilyen frázisok csupán a korábban jelzett belpolitikai csatározások részei. A volt miniszterelnök szerint minden kritika és a politikai kommunikáció ellenére, a Fidesz szavazók között van egy ki nem mondott konszenzus, miszerint „az Európai Unió jó nekünk”, ezzel pedig az EU vezetése is tisztában van.

Medgyessy a konfliktusok kapcsán azt még hozzá tette, hogy Orbán Viktor egy kifejezetten karakteres politikus, ami már önmagában magára vonja a figyelmet, emellett pedig sok politikustársával ellentétben hajlandó hamarabb kimondani bizonyos dolgokat.

A migrációs kérdésben Orbán hamarabb és jól mondta azt, amit mondott

– tette hozzá.

A teljes beszélgetésről készült videót itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dryanwolf
2024. január 23. 17:15
"A tagságról való gondolkodás..." Terelgeti nyáját, jól van dolga. Ha megunja, elmegy majd az Adriára. A végén persze megkapja a mérgezett puncsmignont.
simonpali
2024. január 23. 16:16
Megyonak igaza van, útelágazódáshoz érkeztünk.
catalina11
2024. január 23. 14:18
A beszélgetés egy pontján a műsorvezető Orbán Viktor miniszterelnököt idézve azt mondta, hogy „mindben az ellenkezőjét kell csinálni, mint amit Brüsszel követel”, amire Medgyessy válaszként azt mondta, hogy ha ezt komolyan gondoljuk, akkor ki kell lépni a klubból." ebből ez nem következik...
Ugandai Bubu
2024. január 23. 14:03
Legyen magyarvirtus, Huxit és jurta, ebben a sorrendben. A többi kit érdekel, Magyarország erős és büszke ország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!