Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: 2,5 millió embert érint!

2024. január 08. 15:03

Pénteken érkezik a megemelt nyugdíj.

2024. január 08. 15:03
null

Pénteken érkezik a hatszázalékkal megemelt nyugdíj, több mint két és félmillió idős ember kap átlagosan 13 ezer forinttal többet. Februárban pedig jön a 13. havi nyugdíj is, vagyis jövő hónapban kéthavi járandóságot visz a postás – írja a Híradó.hu.

Nem először növekszik a nyugdíjak vásárlóértéke:

2010 óta a kormány kilenc alakalommal emelte a járandóságot az inflációnál nagyobb mértékben.

Az is kiderült, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter ugyanis négyszázalékos GDP-növekedést vár ebben az éveben, vagyis jöhet a nyugdíjprémium is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2024. január 08. 17:34
2024. JANUÁR 08. Mandiner: "JÓ hírt kaptak a nyugdíjasok: 2,5 millió embert érint! Pénteken érkezik a megemelt nyugdíj. Pénteken érkezik a hatszázalékkal megemelt nyugdíj, több mint két és félmillió idős ember kap átlagosan 13 ezer forinttal többet. Februárban pedig jön a 13. havi nyugdíj is" És ezt a "jó hírt" CSAK MOST TUDTÁK MEG a nyugdíjasok, mert ugye, eddig erről egy mukkot sem hallottak. Nem igaz? Nem. Nem igaz, hiszen 2023. DECEMBER 26. Mandiner: "NAGYON JÓ hírt kaptak a nyugdíjasok Januártól jöhet az emelt nyugdíj. 6%-os nyugdíjemeléssel kezdődik az év. Februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjat küldjük majd az időseknek." Sőt: 2023. OKTÓBER 2. Varga Mihály pénzügyminiszter, FB-bejegyzés "Januárban ismét emelni fogjuk a nyugdíjakat, újabb 6%-kal, februárban pedig a 13. havi ellátásra is számíthatnak a nyugdíjasok" De azért 2024 január 12-ig ezt a "jó/nagyon jó hírt kaptak a nyugdíjasok" szöveget még még egy párszor el fogják sütni a KESMA médiában...
cccbasatu
2024. január 08. 16:19
A hozsannázóknak írom,ez a nyugdíjemelés meg sem közelíti a toronymagas inflációt. mint ez előtt is! Szóval nyugger sorstársaim nem szin húst hanem csirke farhátat fogtok venni és enni!
I feel the earth move under my feet
2024. január 08. 15:53
A kormány mikor fogja garantálni a nyugdíjakra (is) pénzt termelő versenyszféra dolgozóinak is a hasonló dinamikájú reálbér növekedést? Értem én, hogy a szavazótábor etetése fontos, de van egy meglehetősen széles réteg/korosztály, mely koránál fogva kb semmilyen kedvezményre nem jogosult, jövedelmi viszonyaival összefüggésben a pályázatokból rendre kiszorul.. a közben iszonyatos adótömeggel járul hozzá a kormány szavazatvásárlásaihoz..
2024. január 08. 15:39 Szerkesztve
Be kellene fejezni, hogy a hónapok óta ismert tényeket váratlan szenzációként tálalják! Kit néznek hülyének, magukon kívül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!