Háromezret adott a futárnak, ötezerből követelte a visszajárót

2024. január 25. 16:51

A pizzát rendelő vádlott az autó ablakán keresztül benyúlt és azért, hogy megszerezze, megragadta a futár kezében lévő pénztárcát.

2024. január 25. 16:51

A vád szerint a fiatalabb férfi 2023. augusztus 28-án, délután, pizzát rendelt, amit a futár házhoz szállított – kezdődik az Ügyészség közleménye. A vádlott várta a futár érkezését, és a lehúzott ablakon keresztül a kocsiban ülő futárnak átadott 3.000 forintot. Amikor a sértett elkezdte a visszajáró néhány száz forintot kiszámolni, a vádlott felszólította, hogy 5.000 forintból adjon vissza, mert annyit adott. A futár ezt visszautasította, ezért a férfi odahívta az idősebb vádlottat, aki szintén a nagyobb összegből visszajáró pénz átadását követelte. Miután nem jártak sikerrel, a pizzát rendelő vádlott az autó ablakán keresztül benyúlt és azért, hogy megszerezze, megragadta a futár kezében lévő pénztárcát. Ő azonban ezt hárította. 

A vádlott ekkor a műszerfalon lévő mobiltelefont fogta meg, aminek elvételét a sértett a még szabad másik kezével ismét megakadályozta. Kihasználva, hogy a futár mindkét keze foglalt, 

a közvetlenül a jármű mellett álló vádlott kivette a gyújtáskapcsolóból az indítókulcsot és közölte, hogy azt adja vissza, ha a sértett fizet neki 10.000 forintot. 

A futár látva a túlerőt és a vádlottak fenyegető fellépését, félelmében a pizzáért korábban kapott és a kezében lévő 3.000 forintot visszaadta a pizzát rendelő férfinak. Ő ezután a gépjárművet megkerülve a jobb első ajtóhoz ment és miközben a futár az idősebb vádlottal beszélt, 

a nyitott ablakon benyúlva elvette az anyósülésre tett pénztárcáját, benne 100.000 forinttal.

A kecskeméti nyomozók rövid időn belül beazonosították és előállították a zsaroló páros mindkét tagját. A nyomozás során a fiatalabb vádlottról kiderült, hogy egy ismerőse autójának indítókulcsát a tudta nélkül megszerezve, két napig furikázott az autóval. Amikor kiderült, hogy tulajdonosa feljelentést tett a jármű eltűnése miatt, a vádlott visszavitte azt a sértett lakcímére.

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfiakat zsarolás, a fiatalabb vádlottat emellett lopás és jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja, ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel a mostani bűncselekményeket mindketten korábbi felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követték el, ezért azok utólagos végrehajtását is el kell rendelni.

Nyitókép: MTI/MTVA/Róka László

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
difluss
2024. január 26. 08:58
Ebből már sosem lesz ember, nyilvános akasztást javasolnék, az talán elveszi a többi kedvét.
Kozmosz
2024. január 25. 22:13
A legaljasabb dolgok közé sorolom egy pizzafutár kirablását.
Roadkill
2024. január 25. 20:29
megérte...
Ninini
2024. január 25. 19:40
Fiatalok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!