Elszomorító, hogy valódi sportemberek közt vehette át az „Életmű díjat” Schmitt Pál

2024. január 10. 09:36

Ha egy dokumentumot hamisan ír alá a köztársasági elnök – hiszen „dr”-ként írta alá – az attól érvényes? (pl.: az Alaptörvény?)

2024. január 10. 09:36
Juszt László
Juszt László
Facebook

„Mondanám, hogy nevetséges, de sokkal inkább elszomorító, hogy valódi sportemberek közt vehette át az »Életmű díjat« Schmitt Pál. Nem tudom eldönteni, hogy a sportújságírók cinizmusa, vagy alkalmazkodó képessége adta a díjat? És milyen »életműre«? Az Astoria szállóban betöltött kettős szerepért? Az örökös tartalék vívó szerepéért? A diplomahamisító szerepért? A magyar nyelv kiváló ismeretéért? Vagy azért a valóban komoly teljesítményért, hogy nem volt olyan rendszer és nem akadt olyan politikus, amelynek, vagy akinek ne tudott volna megfelelni az elmúlt évtizedekben. 

Így volt nagykövet az MDF idején, majd Horn Gyulánál tett látogatása után Bernben, bizva abban, hogy bekerülhet a NOB legbelső köreibe, de a 110-ből csak hat szavaztot kapott. Bejelentkezett a szociknál budapesti főpolgármesterjelöltnek, azután a Fidesznél. És persze az is, csodás teljesítmény, ahogy hírünket vitte a nagyvilágban. Nem tudok olyan első vonalbeli politikusról, aki lemondani kényszerült diplomahamisítás miatt. Jut eszembe: ha egy dokumentumot hamisan ír alá a köztársasági elnök – hiszen »dr«-ként írta alá – az attól érvényes? (pl.: az Alaptörvény?) Más diplomahamisítóról tudok. Például Elena Ceaucescu-ról, de ő nem lemondott. Mindenesetre ezt a díjat is sikerült lenullázni.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gasztronauta
2024. március 21. 09:24
Juszt a sportember?
cutcopy
2024. február 09. 18:23
Valódi sportemberek, mint pl te.. )
jostothu
2024. február 09. 17:55
patkány
pugacsov-0
2024. február 09. 15:38
Lacika pedig sok hamisító van a nyugati országokban, csak egy kattintás a neten, de buta vagy hozzá..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!