BUÉK 2024, nagyvilág!

2024. január 03. 15:31

Magyarország ebben a feje tetejére állt világban továbbra is a stabilitás és a béke szigete marad.

2024. január 03. 15:31
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

„A világ 2024-ben sem lesz biztonságosabb hely. A gázai konfliktus katonai részének már látszik a vége, a diplomáciai megoldás azonban még nem körvonalazódik: mi legyen a 2,2 millió gázai palesztinnal és hogyan biztosítható, hogy a Hamász és a Hezbollah még egyszer ne tudja Izraelt így megtámadni? Olyan megoldásra van szükség, ami garantálja a közel-keleti békét és nem radikalizálja a Nyugaton élő muszlimokat, akikből egyre több lesz. Évek óta nem látott számban érkeznek migránsok az EU-ba (2023: 300,000 fő), akiket már az idén elfogadásra kerülő kvóta szerint osztanának szét a tagországok között, vagy fizettetnének 22,000 eurót az át nem vett migránsok utáni büntetésül.

A nyugati polgárokat továbbra is sújtja a háborús infláció és az emiatt magas kamatszint. A mélyzöld ideológia jegyében a németek gázkazánjait legalább 65 százalékban megújuló energiával működő fűtésre (gyakorlatilag hőszivattyúra) kell cserélni, aki ezt nem teszi, annak lakásonként 50,000 euró büntetést kell majd fizetnie, így nem csoda, hogy zuhannak a rég építésű lakások árai (=a középosztály vagyona leértékelődik) és alig épül új lakás. Amerikában a FED magas irányadó alapkamata (5,33%) drágítja a jelzálog-, hitelkártya-, autó-, fogyasztási és diákhitelek törlesztését. A választási évben a FED óvatos kamatcsökkentése enyhülést hozhat más nemzetgazdaságoknak is.

A veszélyek korában élünk, körülöttünk minden változik. Magyarország ebben a feje teteje állt világban továbbra is a stabilitás és a béke szigete marad, ami nem az égből pottyant ajándék, hanem a polgári kormány tudatos politikájának eredménye. Ezt a békepárti és szuverenista álláspontot erősítették meg a magyarok lassan két éve az országgyűlési választáson és kimondva-kimondatlanul erről szól majd a június 9-i európai parlamenti választás is.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungváry Zsolt

Vasarnap.hu

Idézőjel

Az illegális bevándorlás kifutására és az orosz-ukrán háborúra nem tippelnék, mert bármi lehet.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vainamoinen
2024. január 04. 20:12
Miközben a dollárbaloldal vezetői soha életükben nem tudtak egy értelmes mondatot elmondani, Orbán könnyedén sziporkázik.
files32
2024. január 03. 19:20
Ezeket a jósokat honnan szedik, hülyeséget bárki IS tud mondani.
Pelso j.
2024. január 03. 17:51
zoli, ha valaki talpnyalásból él, legalább értsen hozzá és ne legyen primitív és átlátszó.
FeketeFehér
2024. január 03. 17:16
"A nyugati polgárokat továbbra is sújtja a háborús infláció és az emiatt magas kamatszint" Magyarországon viszont ennek nyoma sincs. :)))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!