Az Erste Bank a mai napon veszített el ügyfelei közül

2024. január 06. 14:49

A posztban azt is megjegyezték, hogy Magyarországon a transzneműek „diszkriminációnak és veszélynek vannak kitéve”.

2024. január 06. 14:49
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Olvasom, hogy az Erste Bank elérhetővé tesz egy olyan bankkártyát, amelyen a transznemű emberek születési neve helyett a választott neve szerepelhet. Az erről szóló bejegyzésben azt írták, hogy mindez »segítheti transznemű társainkat is a mindennapi pénzügyek intézésekor«, és hogy a pontos technikai részletekről az Erste bármelyik bankfiókjában tájékoztatást kaphatnak az érintettek.

Ezt is ajánljuk a témában

A posztban azt is megjegyezték, hogy Magyarországon a transzneműek »diszkriminációnak és veszélynek vannak kitéve«, hiszen az utóbbi években életbe lépett törvények miatt jogi értelemben véve lehetetlen nemet és nevet változtatni. Egyetemista korom óta ugyanott van a folyószámlám. Az Erste Bank a mai napon veszített el ügyfelei közül. Holnap nem leszek rest és bankot váltok. Az őrület ilyen fokát tuti nem finanszírozom. (A bank most futó kampánya – duplafenekűen vélhetően a nemekre is utalva – úgyis ez: »Bármikor válthatsz! Akár bankot is.« Így lesz.)”

( Az Erste Bank reakcióját az alaphírünkre itt olvashatják.)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: YouTube

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
andiner-2
2024. január 09. 06:27
Mit nem finanszíroz? :) A bankokon, a banki különadókon keresztül éppen a drágálatos Fidesz pazarlását finanszírozza MINDENKI.
Claudius1
2024. január 07. 22:25
egy tetves szemét közpénzrabló hülye picsa vagy
lendvaiildiko
2024. január 07. 20:15
Eddig egyik bank sem merészkedett az ügyfelek szexuális beállításának nyilvántartásával. Nomen est ómen, az este az első. Én már attól is kikészültem, hogy az egyik nagyon-nagy bank telefonomra letöltött applikációján pirossal figyelmeztetett, x hónapban nagyobb volt a karbon lábnyomom, mint az átlagos karbon lábnyom. Miután felhívtam a bankot: milyen jogon teszi a co2 kibocsátásom nyilvántartását, hogyan tudnám ezt megtiltani: jött a cinikus válasz: vegyem ki a pipát a kis négyzetből... Annyira hülyének nézett, hogy beveszem azt, hogy amit nem látok, azt hátam mögött nem számítja ki a bank. Önmagában ezt a zöld őrületet fékezni kellene, nem felkészülni arra, hogy egy idő után esetleg a bank szabja meg, mire, mennyit költhetek. Ennél már csak az jó, hogy a bankkártyára bármit ráírhatok névnek. Mondjuk, ha telefonomban a pénztárca fülben rögzítettem a bankkártyámat, akkor ha reggel még István voltam, délutánra nemet váltottam és Stefánia lettem, a telefonnal tudok fizetni....
zakar zoltán béla
2024. január 07. 18:29
JOGOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!