Több mint egy órán át tartott a szakértői vizsgálat Tordai Bence budai villájánál

2023. április 11. 18:25

A következő meghallgatás az ingatlanbotránnyal kapcsolatos perben áprilisban lesz.

2023. április 11. 18:25
null

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, kedden délután igazságügyi szakértő tartott helyszíni szemlét Tordai Bence, a Párbeszéd-Zöldek társelnökének budai ingatlanánál. Az igazságügyi szakértő kéttagú kísérettel jelent meg az Attila utcai háznál délután 3 órakor. A szakértői vizsgálat nagyjából 1,5 órán át tartott, sem a szakértő, sem Tordai nem nyilatkozott a jelenlévő újságíróknak.

A II. kerületi ingatlant még 2016-ban vásárolta a baloldali politikus, és 2022 áprilisában fejezte be annak átépítését. Amikor azonban kérvényezte a hatósági bizonyítvány kiállítását, kiderült, hogy vétett a kerület építési szabályzata ellen, valamint az épület nem felelt meg a bejelenetési dokumentációban leírtaknak sem. 

A kormányhivatal az elutasító határozat kiadásával egyszerre építésfelügyeleti eljárást indított. Ezt egyelőre felfüggesztették, mivel Tordai a Fővárosi Törvényszéken támadta meg a hatósági bizonyítvány kiadásának megtagadásáról szóló döntést. A következő tárgyalás az ügyben várhatóan áprilisban lesz.

(MTI)

 

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Megszólalt Tordai:

„Fideszmédia a kert végében: Orbánék törvényt hoztak a »magánélet védelméről«, hogy Hatvanpusztán, Felcsúton és a kastélyaik körül a média vagy a nép ne zavarhassa meg őket - de úgy látszik, magánélete is csak az állampárt képviselőinek lehet, az ellenzékieknek nem: ma annyi fideszes médiamunkás tobzódott a kapunkban, hogy rá se fértek egy képre. A különdíj mégis a gyerekszoba ablakán befotózó fidesznyiknek jár...Az apropó pedig annyi volt, hogy bepereltem a fideszes kormányhivatalt a luxusvillázós lejárató kampányban vállalt szerepük miatt, és ma jött helyszíni szemlére az indítványomra kirendelt igazságügyi szakértő. Hogy, hogy nem, a fideszmédia erről is tudomást szerzett, és megszállták a környéket, de úgy, hogy a gyerekeket evakuálni kellett, mert ennek egy szülő sem tenne ki iskolásokat és óvodásokat. Ja, de: a »családbarát« Fidesz-kormány propagandagépezetének irányítói. Kösz, Rogán, értjük: mélyre mentek.” Forrás: Facebook

„Fideszmédia a kert végében: Orbánék törvényt hoztak a »magánélet védelméről«, hogy Hatvanpusztán, Felcsúton és a kastélyaik körül a média vagy a nép ne zavarhassa meg őket - de úgy látszik, magánélete is csak az állampárt képviselőinek lehet, az ellenzékieknek nem: ma annyi fideszes médiamunkás tobzódott a kapunkban, hogy rá se fértek egy képre. A különdíj mégis a gyerekszoba ablakán befotózó fidesznyiknek jár...Az apropó pedig annyi volt, hogy bepereltem a fideszes kormányhivatalt a luxusvillázós lejárató kampányban vállalt szerepük miatt, és ma jött helyszíni szemlére az indítványomra kirendelt igazságügyi szakértő. Hogy, hogy nem, a fideszmédia erről is tudomást szerzett, és megszállták a környéket, de úgy, hogy a gyerekeket evakuálni kellett, mert ennek egy szülő sem tenne ki iskolásokat és óvodásokat. Ja, de: a »családbarát« Fidesz-kormány propagandagépezetének irányítói. Kösz, Rogán, értjük: mélyre mentek.” Forrás:

Nyitókép: Facebook

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2023. április 12. 09:24
" ma annyi fideszes médiamunkás tobzódott a kapunkban, hogy rá se fértek egy képre. A különdíj mégis a gyerekszoba ablakán befotózó fidesznyiknek jár" Nevetséges majompofa. Mindenki láthatja, hogy a ház a kert hátsó részén van. Pont az az egyik probléma, hogy újat csak a kert utcai frontjára lehetett volna építeni a helyi szabályozás szerint. De a médiás nyilván azt is tudta a kapuból, hogy melyik a gyerekszoba. Úgy ránézésre én az emeletre saccolnám különben.
kitiltott
2023. április 11. 23:14
Hogy van bőr a pofajan ennek a kis mocsoknak ..
Atti bá
2023. április 11. 22:17
Könnyen gyütt, könnyem megy. ugyi füles köcsög?
koronaszepe
2023. április 11. 21:08
Prolihergelés. Százmilliós villa... :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!