Videón, ahogy a zebrán ütötte el a futónőt egy autó Borsodban

2023. december 08. 22:16

A baleset maradandó fogyatékosságot okozott a nőnek.

2023. december 08. 22:16

Egy szolgálaton kívüli rendvédelmi dolgozó 2022. június 29-én reggel autóval közlekedett egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei városban – írja sajtóközleményében a Központi Nyomozó Főügyészség. A vádlott egy kereszteződéshez érkezett, ahol jobbra akart kanyarodni, miközben a járdához futva közelített egy nő. A forgalmat irányító lámpa mindkettőjüknek zöldet mutatott, így a bekanyarodó vádlottnak elsőbbséget kellett volna adnia az áthaladó gyalogosoknak.

A nő futva kelt volna át a zebrán, de az autós nem vett észre és elütötte.

A sértett csonttöréseket és maradandó fogyatékossággal járó súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot. A balesetről egy megrázó videót is megosztottak, amelyet ide kattintva tekinthetnek meg!

Nyitókép: Képmetszet / Ügyészség

 

 

Összesen 413 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mysstes
2023. december 11. 17:31
Megnéztem Gugli-térképen a helyszínt: nem igaz, hogy a fehérkocsi sávot váltott, csak azért, hogy gyorsabban haladhasson. az adott szakaszon az út, amire rákanyarodott, csak egysávos.
2023. december 11. 16:29 Szerkesztve
végül: összeszedtem 1 posztban a védőügyvéd lehetséges érveit: 1. a futó tilosban lépett le, mert már villogott neki a zöldlámpa. nem lett volna szabad lelépnie. 2. ráadásul tilosban/nemazebrán futott át. ott nem volt elsőbbsége. 3. mivel mindvégig takarásban volt a biciklistől (és ez a futó hibája, aki ezt tudta is), ezért úgy értékelhető, mint aki nagy sebességgel, váratlanul a fehérkocsi elé ugrott, aki erre semmiképpen nem számíthatott. ilyen helyzetre nem lehet felkészülni, ezt a kresz is mondja. olyan ez, mint amikor egy kisgyerek kifut eléd az utcán.
2023. december 11. 11:40 Szerkesztve
egy újabb észrevétel: a futó vagy balranéz a lelépéskor vagy előre. ha balranéz, amiben nem vagyok biztos, akkor nem láthatja a saját zöld lámpáját, hogy az már villog. magyarán: úgy lépett le, hogy nem bizonyosodott meg arról, hogy neki már villog. egyébiránt: minek is nézett volna balra? látta, hogy a bicajos még ott van, tehát balról nem jöhet senki, na meg amúgy is tudta, hogy elsőbbsége van a kanyarodó autóssal szemben. ebben az esetben viszont nézhetett előre, és akkor látnia KELLETT, hogy már villog. de mivel futott, úgy gondolta, hogy neki ez nem számít, mert ő futva átér. ehhez jön még az, hogy túlfutott a zebrán majd váratlanul rákanyarodott az úttestre, a nemzebrán haladva. ennek is tudatában volt, hiszen megpróbált visszatérni a zebrára. nagyon is tudta tehát, hogy szabálytalan. összegezve: a futó a saját kétszeres szabálysértésének nagyon is tudatában volt!
2023. december 11. 11:32 Szerkesztve
még egy észrevétel: a fehérautó mögött még egy zöld furgon is átment -egyenesen- ugyanazon a lámpán, mint a fehér. egy kicsit később. ez azt jelenti, hogy nem biztos, hogy a fehér már sárgában hajtott át. már csak azért sem, mert a gyalogosoknak hamarabb kezd villogni a zöld, mint az autósnak a sárga, hiszen ők lassabbak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!