Újabb abszurd: önmagának is ellenzéke a baloldal

2023. december 07. 10:11

2023. december 07. 10:11
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás

Mára a baloldal elérkezett ahhoz a ponthoz, hogy nemcsak a kormánypártoknak, hanem önmagának is az ellenzéke lett. Mert miképp is lehet értékelni azokat a nyilatkozatokat, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés tagjainak választási módját megváltoztató Mi Hazánk-javaslat kapcsán tett?

Az ugyancsak ellenzéki Mi Hazánk Mozgalom azt indítványozta, hogy Budapesten újra listán szavazzák meg a választók a közgyűlés tagjait. 2014 óta a kerületi polgármesterek és kilenc pártdelegált, valamint a főpolgármester alkotja a testületet. Gondolták volna, hogy a balliberális ellenzéknek az akkor bevezetett és most is alkalmazott rendszer sem tetszett? Kilenc éve a polgármesteri közgyűlési képviselők miatt kiáltottak diktatúrát a baloldal politikusai. Karácsony Gergely azt mondta, ha a közgyűlésben nem a budapesti polgárok által közvetlenül választott képviselők, tehát listás politikusok ülnek, akkor még inkább az a központi szemlélet fog érvényesülni, amelyben Budapest vezetése a kerületi érdekek foglyává válik.

Különös módon a 2014-ben is nyertes Tarlós István nem vált senkinek a foglyává. Sőt, a kormánypártokkal egy sor szakpolitikai kérdésben éles vitákat folytatott, de velük együttműködve nagyberuházások sorát vitte véghez és indította el a fővárosban. Senkiben fel sem merülhetett, hogy a kerületek átvették volna tőle az irányítást.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!