Szijjártó nagy sikert jelentett be Ukrajna kapcsán: „Itt nincs tér alkudozásra!” (VIDEÓ)

2023. december 12. 17:01

A külügyminiszter szavai szerint a nyomásgyakorlás ellenére sem született döntés az ukrán csatlakozási tárgyalások megindításáról az európai uniós szakminiszterek keddi tanácsülésén.

2023. december 12. 17:01
null

Kedden délután Szijjártó Péter az európai uniós tagországok úgynevezett általános ügyekkel foglalkozó tanácsülését követően tartott sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy elsősorban az Európai Bizottság bővítési csomagja volt napirenden, amelynek kapcsán a brüsszeli intézmények és a legtöbb tagállam fő célja az volt, hogy döntés szülessen az ukrán csatlakozási tárgyalások megindításáról. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szavai szerint azonban ez az eredeti célokkal ellentétben és a nyomásgyakorlás ellenére nem történt meg, ehelyett a tanács gyakorlatilag pusztán tudomásul vette az Európai Bizottság értékelését, ami pedig azt jelenti, hogy a döntés az e heti EU-csúcs elé kerül.

A tárcavezető figyelmeztetett, hogy az Ukrajnával kapcsolatos magyar álláspont nem „taktikai pozíciót” jelent,

itt nincs tér alkudozásra, ugyanis a kormány úgy látja, hogy az EU nincs felkészülve egy jól strukturált, kölcsönös előnyöket biztosító csatlakozási folyamat megindítására az országgal.

Szijjártó Péter elmondta, világosan látszik, hogy az Európai Bizottságnak fogalma sincs arról, hogy az ukrán csatlakozás az élet különböző területein az Európai Unió és annak tagországai számára milyen hatásokkal járna.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Virginia Mayo

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 13. 08:23
Moszkvát képviselni Brüsszelben nem egyszerű feladat. 🤮🤮🤮🤮🤮
Kovács Ubul
2023. december 13. 00:05
Lavrovtól kapsz kekszet, petya.
Nasi12
2023. december 12. 23:16
Nekünk csak kárunk lenne belölük. De a nagyobb EU országok haszonban reménykednek. Mondjuk a franciák nem tudom miböl gondolják. Nekik is csak kár néz ki.
Hohokam
2023. december 12. 21:28
Nagy sikert ért el Kuleba is meg Zelinszki is,na. Működött a direkt rábeszélés. :-DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!