Sopánkodik a Die Presse: egyre több tagállam akarja érvényesíteni saját nemzeti érdekeit

2023. december 16. 11:07

A lap cikkének szerzője szerint a jövőben bizonyos döntéseket a megszokott uniós kereteken kívül kell meghozniuk: „nehogy nagyobb mozgástérhez jussanak a zsarolók”.

2023. december 16. 11:07
null

A Die Presse osztrák lapban megjelent véleménycikk szerzője azt állítja: nem tudja Magyarország miért kapta meg a pénzeket: „zsarolási kísérlet vagy piszkos alku történt-e , vagy csupán véletlen”, de elismeri, hogy a hivatalos indoklás szerint jár Budapestnek a támogatás, mert beindította az igazságszolgáltatás reformját.

Az újságíró ugyanakkor felteszi a kérdést: akkor most mi az igazság: hogy megalapozott a döntés, vagy hogy Ursula von der Leyenék kínos módon megalkudtak? A szerző állítása szerint azonban erre nem fog határozott válasz érkezni Brüsszelből. 

Az újságíró szerint a kormányoknak a jövőben bizonyos döntéseket a megszokott uniós kereteken kívül kell meghozniuk: „nehogy nagyobb mozgástérhez jussanak a zsarolók”. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: François WALSCHAERTS / AFP

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herceg-3
2023. december 17. 06:18
Szokásos balliberális gondolkodásmód! :D "Ami nem megy legálisan, azt csináljuk illegálisan! A lényeg, hogy az érvényesüljön, amit mi szeretnénk!"
orokkuruc-2
2023. december 17. 02:00
Jajmán ez a bevezető kép..! :)))
makapaka2
2023. december 16. 19:02
Soros csicskákkal áll szemben Orbán Viktor.Hajrá!
Nasi12
2023. december 16. 16:56
Helyes. Egyenként. Amelyik ország támogatni akarja a zenebohócot az tegye bilateriális alapon. A pissoárt is egyénileg fizetjük. A WC s néninek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!