Skóciában általános érvénnyel betiltják a járdán és gyaloglásra szolgáló közterületeken való parkolást

2023. december 10. 18:18

Budapesten is jócskán ismerős a probléma.

2023. december 10. 18:18
null
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„A tiltás alapján holnaptól az összes járdán kijelölt parkolóhelyet meg kell szüntetnie a közútkezelőknek és önkormányzatoknak, a gyalogosok biztonsága, a babakocsival, kerekesszékkel közlekedők akadálymentes közlekedése érdekében. A szabálytalan járdán parkolás bírsága országosan egységesen 100 font lesz (kb. 44 ezer forint).

Edinburghból jelentek meg a témában kutatási eredmények, ott a válaszadók 68 százaléka támogatta az intézkedést.

Budapesten is jócskán ismerős a probléma. Bár történtek kisebb előremutató lépések néhány helyszínen (pl. nemrég például belső-Józsefvárosban) a járdák korábbi teljes szélességének felszabadítására, a probléma városszerte ismert. A járdán parkolás megszüntetésével biztosítható a megfelelő szélesség, hogy két sétáló ember elférjen egymás mellett, esetleg kerekesszékkel vagy egy nagyobb babakocsival is el lehessen férni – sajnos a város nagy része tele van mindezekre alkalmatlan, teleparkolt járdákkal mindmáig.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakter80
2023. december 11. 16:09
Te is épp olyan hülye vagy mint a legtöbb, magát közlekedésszervezőnek képzelő polgármester! Élen a bárgyúpofájú karácsony meg egy két nagyvárosi ejtőzött löbödör komcsi! B + meg senkinek a szájából még nem hangzott el ,hogy parkolóházakat, mélygarázsokat P+ parkolókat kellene felépíteni, létrehozni! Inkább mindenütt pénzbehajtás folyik a parkolózónák kiterjesztése meg a díjak emelésével! A büntetési tarifákról nem is beszélve! Remélem egyszer beérik, hogy a Lázár ez ügyben is beint nektek!
Szles
2023. december 11. 08:00
Baromság. Remélem belőle sem lesz főpolgármester
Abiondi
2023. december 11. 07:19
Nagyon megy a brand építés, ugye Vitézy? Egyre csábítóbb az a főpolgi szék? Az a bizonyos bogár be lett ültetve a fejedbe már? Csak nehogy az agyrágó fajta legyen, zombiból már itt van nekünk GeLgő! Jól gondold meg Dávid, "parittya nélkül" nagy pofáraesés is lehet ebből!
Akitlosz
2023. december 11. 02:19
A tilosban parkolásnak van egy olyan apró oka, hogy az állam és az önkormányzatok nem építenek elegendő parkolóhelyet, sőt a meglévőket is felszámolták, boltok, bankok vannak helyettük, legkevésbé rossz esetben közterek meg sétáló utcák. Azaz ha lehetne hol legálisan parkolni, akkor valószínűleg kevesebb lenne a szabálysértés. Csak tipp, én nem voltam államtitkár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!