Semmi se szent: elloptak egy pónit az adácsi betlehemből!

2023. december 19. 22:11

A falu polgármestere számolt be a szomorú hírről.

2023. december 19. 22:11

Az adácsi művelődési ház udvarán lévő karácsonyi betlehemből ellopták a pónit, számolt be a hírről a Facebook-oldalán kedden Soha Márton polgármester.

„Sajnálatos esemény történt községünkben tegnap este 21 óra körül.

Az adácsi művelődési ház udvarán lévő karácsonyi betlehemből eltulajdonították a póni lovat.

Kérjük, hogy aki látott, hallott valamit, vagy az üggyel kapcsolatban érdemben tud segíteni, jelezze felém. A gyerekek nagyon várják vissza a 4. adventi gyertyagyújtásra. Bízunk a legjobbakban, hogy addig visszakerül eredeti helyére” – írta Soha Márton.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. december 20. 11:56
De hisz a sárgarezet is ellopják a templomokról
2023. december 20. 09:02 Szerkesztve
"Burg_kastL71-C dec. 20. 07:52 Már megkerült a póni, a második falu portáján volt. Talán a kis Evelinnek szánták Karácsonyra." Honnan az infó? Amúgy nem értem, a lótolvajoknak akkor sem tűnt fel, hogy ez csak egy selejtes hintaló, amikor nem is nyerített, midőn elvonszolták onnan? :DDD ui: Ja, látom: https://24.hu/belfold/2023/12/20/adacs-betlehem-poni-elloptak/
Vájet Törp
2023. december 20. 07:56
Én is a C válasz mellett voksolok... Élő betlehem szép szokás, ha nem hagyják az állatkákat felügyelet nélkül, de ezen túlmenően is egy póniló enyhén szólva tájidegen itt. Az evangéliumok egyetlen állatról sem tesznek említést, az ökör és a szamár Izajás 1,3 miatt került a folklórba: "Az ökör megismeri gazdáját, és a szamár urának jászolát, csak Izrael nem ismer meg, népem nem tud semmit megérteni!” - ti. az állatok odajönnek az újszülött Jézushoz, a zsidók (pontosabban a vezetőik) nem.
Burg_kastL71-C
2023. december 20. 07:52 Szerkesztve
Már megkerült a póni, a második falu portáján volt. Talán a kis Evelinnek szánták Karácsonyra. Ezeknek az egész életük a hírszerzés, felderítés lecsapásból áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!