„Orbán Viktor megmutatta, hova vezeti Magyarországot: ki a tárgyalóteremből, ki az EU-ból” – így hergel a Frankfurter Allgemeine Zeitung

2023. december 15. 15:02

A német publicista szerint Európának okosabbnak kellene lennie Orbánnál.

2023. december 15. 15:02

Kiakadt az EU-csúcs fejleményeit figyelve a német Frankfurter Allgemeine Zeitung külpolitikai újságírója, Nikolas Busse, aki a pénteken megjelent cikkének az „Európának okosabbnak kellene lennie Orbánnál” címet adta. Mint írja, a csatlakozási tárgyalások megkezdése nem sokat segít Ukrajnának, amelynek jelenleg elsősorban pénzre és fegyverekre lenne szüksége, amit az uniós költségvetésen kívül, bilaterális alapon is oda lehetne nekik adni.

„Ezért nem szabad tovább játszani Orbán játszmáit. Magyarország szuverén döntése, hogy Oroszországtól teszi magát függővé. Európa többi részének azonban okosabbnak kellene lennie, és nem kellene megvásárolnia Orbántól az Ukrajnának nyújtott segítséget. Amennyiben Orbán a befagyasztott uniós pénzeket akarja, akkor otthon kell helyreállítania a jogállamiságot, a többi 26 tagállam az uniós költségvetésen kívül is támogathatja Kijevet” – tette hozzá Busse.

A szerző leszögezi:

Orbán Viktor most maga mutatta meg, hogy ez végül hová vezeti Magyarországot: ki a tárgyalóteremből, ki az EU-ból”

Fotó: Dursun Aydemir/Anadolu via AFP

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2023. december 19. 08:08
Ha Európa okosabb lenne , itt nem lenne se junió sem globalista multik által rángatott csicska juniós vezetők ...
Tommaso
2023. december 16. 14:38
Minden szabadságszerető magyar szerint Orbán Oroszországot választotta a szabadság helyett. ..és a kinai komcsikat a nyugati demokrácia helyett. Csak már látnám, hogy egyik helyre oda is költözik.
Gyurcsany-embere
2023. december 16. 09:48
Már ki is derült, hogy miért rohamozták meg az újságírók. Ugye-ugye fideszbirkák, a kontextust sem tudjátok mi fán terem.
MrStokes
2023. december 16. 08:11
Agymosott német náciból avanzsált büdös kommunista ez a banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!