Mutatjuk, mikor érkeznek a decemberi nyugdíjak

2023. december 04. 06:26

Azt is tudni lehet, mikor érkezik a januári kifizetés.

2023. december 04. 06:26

Korábban, „december 4-én, hétfőn, azaz ma utalja az államkincstár a decemberi nyugdíjakat. Ez azt jelenti, hogy nem a megszokott 12-én érkezik a juttatás” – írta meg hétfői cikkében az Infostart. Mint a lap emlékeztet:

a decemberi nyugdíj összege ráadásul már emelt, hiszen a kormány novemberben kiigazította az év elejei 15 százalékos nyugdíjemelést, hogy megőrizze a nyugdíjak értékét.

„Novemberben tehát 3,1 százalékkal magasabb ellátás érkezett és ezt visszamenőleg is megkapták az emberek. Nagyjából a normál havi nyugdíj 37 százaléka jött még pluszban” – mutat rá a lap.

A következő nyugdíj egyébként majd 2024 január 12-én érkezik a szépkorúakhoz. A jövő évi nyugdíjakat egyébként további 6 százalékkal emeli majd a kormány a tervek szerint.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitóképünk csupán illusztráció! Fotó: Andrzej Rostek/Getty Images

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai__
2023. december 04. 08:04
Minek ez a hazudozás. A nyugdíj, ahogy az megszokott, decemberben is úgy érkezik. Aki nem hiszi, nézze vissza az előző éveket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!