Mérgező gyomnövény termését találták meg a kőbányai iskolákban és óvodákban felszolgált zabfőzelékben

2023. december 15. 21:01

A vizsgálat végül megnyugtató eredményre vezetett.

2023. december 15. 21:01

A Műszaki Egyetem listáján mérgező gyomnövényként szereplő ördögbocskor termését találták meg a kőbányai óvodákban és több kerületi iskolában csütörtökön felszolgált zöldbabfőzelékben – derült ki az RTL Híradójából

Az egyik szülő úgy tudja, a növény a kondér alján volt: miután minden adagot kiosztottak, akkor vették észre az érintettek a maradékban. Így a gyerekek közül senki nem tudhatta, hogy valamilyen idegen növény van a főzelékben, ezért a legtöbben meg is ették a részüket.

A vizsgálatra küldött ételmintáról eleinte még nem tudták, pontosan milyen növény kerülhetett az ételbe. Az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálata alapján megnyugtató eredmény született, 

nem volt veszélyes az idegen növényi termés. 

A kerület vezetése szerint az idegen anyag a közétkeztetési cég konyháján felhasznált mirelit alapanyagból kerülhetett a felszolgált készételbe.

A kőbányai önkormányzat később közölte, hogy sem rosszullétről, sem megbetegedésről nem érkezett hozzájuk bejelentés.

Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. december 16. 13:29
"Fődolog, hogy ma jó a kása, a legjobb kása a zabkása. Ritkán fordul elő. Legtöbbnyire naponta kétszer magarát vagy pedig korpaciberét adnak. A zabkásaszemek között a sűrű pép laktató, és éppen ezért szeretik. Suhov gyerekkorától csak a lovakat etette zabbal - sose hitte volna, hogy egész lénye sóvárogva kíván majd egy maroknyi zabot!"
Obsitos Technikus
2023. december 16. 13:25
Nagy sikere van a szerkesztőségben a hozzászólásoknak, úgy hagyják a címet :-D
KBA98
2023. december 16. 10:50
A címben zabfőzelék szerepel, aztán, aki tudja, hogy a fagyasztott termékben mi van, az válogassa át!
P.S.
2023. december 16. 08:53
Mi? Zabfőzelék? Az mi? A gyerekek nem lovak! Zabot egyen aki elrendelte és aki főzte. Nekem elég volt a kitelepítésben a csalánfőzelék salátaboglárkával 1952. Virágvasárnap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!