Koronavírus, új fejezet: jöhet az orrba oltás

2023. december 26. 08:12

Újfajta vakcinát fejlesztettek ki, ami az orr nyálkahátyájában hat.

2023. december 26. 08:12

A Világgazdaság arról ír, hogy kiderült: az izomba beadott vakcinák nem hoznak létre védelmet a nyálkahártyában, ami épp a koronavírus fertőzés helye. Hozzáteszik: az újfajta, száraz port tartalmazó, aeroszolos vakcina elsősorban 

ott erős, ahol a vállizomba adott oltások semmiféle hatást nem fejtettek ki,

 az orr nyálkahártyában.

A koronavírus ellen a vakcináknak eddig négy típusát alkalmazták: inaktivált vírust tartalmazó (ilyen például a Shinopharm), mRNS-típus (Moderna, BioNTech–Pfizer), vírusvektortípus (AstraZeneca, Janssen, Szputnyik), fehérjealegység-vakcinák (Magyarországon nem használták, ilyen például a Novavax)

Hangsúlyozzák: 

mindegyik eddigi oltástípus hatékony és remélhetőleg biztonságos, de semmilyen védelmet nem hoznak létre a légutakban, 

és a betegség továbbadását sem tudják gátolni – előnyük a tünetek enyhítése és a gyorsabb lefutás.

Több kutatás mutatott rá, hogy ott 

a légutakban a legmagasabb a Covid–19-betegség alatt a vírusterhelés.

További érvek: kisebb dózis elegendő annál, mint amennyit a vállizomba be kell adni és ezek az inhalálóanyagok csak egyadagosak.

Nyitókép: IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO / IST / Science Photo Library via AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karakter-2
2023. december 26. 23:25
'Obsitos Technikuskarakter-2 2023. december 26. 21:58 Figyelj Rugó, én a veled való beszélgetést úgy 2020 decembere táján fejeztem be,' --- Ki az a nemnormális, aki emlékszik az időpontjára, hogy mikor fejezte be a kommunikációt egy mandineres hülyeségeket irkálgatóval? A feleségem nem hányja ilyen pontosan a szememre a hibáimat.
zsolti123
2023. december 26. 22:14
karakter-2 2023. december 26. 21:03 Ezt meg kell hallgatni - az életünk múlik rajta - Dr. Letoha Tamás kutatóorvos a Covid-őrületről a Fekete István Szabadegyetemen https://www.youtube.com/watch?v=m-h3vWNdK98 "Észszerű magyarázatok, gördülékeny előadás, nem kell hozzá tudósnak lenni, de igaz: aki a saját testének működését nem ismeri, azzal mindent meg lehet etetni. Hallgassátok meg, nagyon sok dologra rávilágit, és rájövünk, hol vettek minket palira." "és főként erre a COVID-őrületre hivatkozva akarják a WHO kezébe adni az életünket, katonai diktatúrát bevezetni olyan WHO emberekkel, akinek a főnöke terrorista, a lelkén milliók élete szárad és még csak nem is orvosok"
Hekimeki
2023. december 26. 22:05
Oltogassátok orrba, szájba a büdös kurva anyátokat azt , meg a karikó kurvátokat azt ❗❗❗❗🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽😠😠😠😠
karakter-2
2023. december 26. 21:03
törölt felhasználó 2023. december 26. 11:39 'Az immunrendszer egy tökéletesen működő rendszer, feltéve, ha nem barmoltok bele, és DIREKT nem próbáljátok lenullázni. ' --- Ebben biztosan sok igazság van. Az oltás megváltoztatja az immunrendszer működését, és nem biztos, hogy hosszútávon jó irányba. Jelen esetben egy felső légúti vírusról beszélünk, amivel gyakorlatilag már mindenki találkozott. Aki egyébként egészséges, nem kapott oltást és úgy gyógyult ki a COVIDból szerintem 100%-ban védett. Akinek az immunrendszerét megbuherálta a Karikó féle génmódosított anyag, annak a károsodás mértékétől függ a reakciója a vissza-visszatérő vírus variánsokra. Gyerekek oltása természetesen továbbra sem indokolt. De végül is mindenki maga dönt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!