Kiderült, kit jelöl a miniszterelnök a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjének

2023. december 28. 15:20

Az új szerv február 1-jén kezdi meg működését.

2023. december 28. 15:20
null

Orbán Viktor miniszterelnök Lánczi Tamás politikai elemzőt, az MTVA online igazgatóját kérte fel az újonnan létrejövő Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjének – tudta meg a Magyar Nemzet. 

A lap érdeklődésére

Lánczi Tamás is megerősítette az értesülést.

A hivatal új vezetője várhatóan január közepén Novák Katalin köztársasági elnök előtt teheti le esküjét a Sándor-palotában.

A nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény alapján az új hivatal az alkotmányos önazonosság védelme érdekében elemző, értékelő, javaslattevő és vizsgálati tevékenységet folytató autonóm államigazgatási szerv lesz, amely február 1-jén kezdi meg működését. A vezetőjét pedig a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki hat évre.

Lánczi Tamás korábban dolgozott miniszteri kabinetfőnökként, később a Századvég igazgatója, a Figyelő főszerkesztője is volt, majd a XXI. Század Intézet igazgatója, jelenleg az MTVA online igazgatója és a 48 perc című műsor házigazdája.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Ficsor Márton / Mandiner

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2023. december 29. 12:57
Jó választás az alapján, hogy itt vinnyog az összes balfasz trollocska.
Kardinális
2023. december 29. 09:04
Kár érte. Lánczi Tamásra nem ezen a helyen lenne szükség.
Tommaso
2023. december 28. 21:06
Úriember nem fogad biztosra, pedig lehetne kaszálni. Azzal a kijelentéssel, hogy ez az az orbanisztáni törvény, amit az Európai Bizottság 100%, hogy elkaszál. Már a legsötétebb Afrikában sem lehet olyan hatóságot létrehozni, aminek döntése ellen nincs fellebbezési lehetőség. Orbanisztán valóban a 200 államot felmutató Világ LEGALJA.
Tommaso
2023. december 28. 21:02
A legközérthetőbb bizonyiték az Orbán-rezsim diktatúra-voltára, hogy minden - elméletben pártsemleges - hivatal élére engedelmes, neki hűségesküt tett pártkatonákat nevez ki. Ezzel biztositja, hogy a "megbotló" fideszesek ellen soha nem indul vizsgálat / nyomozás. A milliőrdos csaláson kapott vejét is igy mentette meg a börtöntől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!