Kiderült: börtönben marad az Amnesty-vezér testvére

2023. december 14. 17:15

A jogász gazdasági társasága adócsökkentés érdekében több mint 241 millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.

2023. december 14. 17:15
null

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a bíróság letartóztatott egy praxisától eltiltott budapesti ügyvédet, mert a jogász olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több mint 241 millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat. Később kiderült, hogy a jogász nem más volt, mint Vig Mór, az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére. Vig megközelítőleg negyven rendbeli csalás miatt állt bíróság elé. 

Az Origo megkereste a Fővárosi Törvényszéket, hogy felvilágosítást kapjanak arról, hogy meddig marad letartóztatásban az ex-ügyvéd, ugyanis a napokban helybenhagyta az elsőfokú bíróság harminc napos letartóztatásra vonatkozó korábbi döntését. 

December 29-éig biztosan börtönben marad a több száz milliós adócsalás elkövetésével gyanúsított exügyvéd, Vig Mór 

– derült ki a bíróság válaszából. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2023. december 14. 18:59
Eltölt kis időt a karabusban, aztán ügyvéd elvtársai, megállapitják, kevés volt a Napfény, a szúnyog, a poloska, nam volt megfelelő az étel stb. És perelnek. Az Eu birósága biztos neki fog igazat adni.
szintetikus
2023. december 14. 18:59
Lehet, hogy a magyar orosz csicskáknak az ukránok végül a tesóik lesznek? 😂 A magyar gazdák meg versenyezhetnek az ukrán dömping szeméttel? 🐸
pollip
2023. december 14. 18:37
A DK már kijelölte, hogy ő fogja elvinni a balhét a tiltott támogatások miatt is.
macskusz-4
2023. december 14. 17:33
Ez egyben elvonókúra is .Legutóbb Lenines LSD bélyeget nyalt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!