Ők a kísérletezőbbek közé tartoznak, hiszen a hagyományosakon kívül lehet kapni gesztenyés-narancsos, szilvás-mandulás és marcipános-narancsos ízben is.
Jó választás lehet még a három helyen üzemelő Auguszt cukrászda, amely a klasszikusabb vonalat viszi. A tészta talán itt a legropogósabb, a puha töltelékkel azonban ez teljesen jó kontrasztot ad.
Tudta, hogy van év bejglije?
Idén negyedjére tartotta meg az „Év Bejglije” versenyt a Magyar Cukrász Ipartestület, mely több kategóriában is megmérettette a hazai cukrászmestereket. Ínyenc kategóriában például egy „Adventi pirkadat” névre keresztelt darab, amely kardamommal fűszerezett aszalt vörösáfonyás – mandulapralinés töltelékkel készült.
Az idei év legjobb diós bejglijét a budapesti Édes Szelet cukrászdában lehet megkóstolni, míg a legjobb mákos a gyomaendrődi Desszert Center terméke lett.