Gyurcsány tovább szalámizza a Momentumot

2023. december 01. 12:37

A DK felé ácsingózó bajai polgármester inkább kilép a Momentumból.

2023. december 01. 12:37
GYURCSÁNY Ferenc

„Fegyelmi eljárás indult a Momentumban Nyirati Klára bajai polgármester ellen, miután egy nyilvános rendezvényen kritizálta a párt EP-képviselőjét, Donáth Annát” – írta meg saját értesülései alapjána 24.hu pénteken. Mint a lap fogalmazott: „az információt a Momentum elnökségéből is megerősítették” számukra.

Miért a fegyelmi?

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: miután Donáth Anna élesen kritizálta Gyurcsány Ferencet, valamint a Demokratius Koalíciót, Nyirati Klára kijelentette:

Donáth Anna hülyeségeket csinál. Ha szövetségre akarunk lépni valakivel, akkor miért rúgunk bele? A Fidesz meg csak röhög a markában.”

Ráadásul a bajai polgármester nemcsak arról beszélt, hogy nem ért egyet Donáth Annával, hanem arról is, hogy Fekete-Győr András és Soproni Tamás sem ért egyet vele, sőt az is elhangzik, hogy a Momentum országgyűlési frakciója nemkívánatos Baján – erről itt írtunk korábban.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyiratki nyilvános kritikája egyébként akár szokatlannak is tűnhetne ha azt veszsük alapul, hogy Donáth az elmúlt időszakban olyannyira a lila párt meghatározó alakjává vált, hogy attól eltekintve, hogy a Momentum elnökéségének tagja, valamint EP-listavezetője, utóbb kiderült: 2023. januárjában őt hirdették meg óriásplakáton is a Momentum húzóarcaként, valamint az ellenzéki párt politikai stratégiáját meghatározó nyilatkozatokat tesz, noha nem ő a Momentum elnöke.

Nem tartott sokáig: ki is lép a pártból a polgármester

„Kilép a Momentumból a Donáth Annát kritizáló polgármester, aki ellen fegyelmit indítottak” – adta hírül nem sokkal később a 24.hu a Momentum-botrány újabb fejleményeként. Mint a lap tájékoztatott:

Nyirati Klára békét szeretne Baján, és függetlenként folytatja tovább.”

Érdekesség azonban a bajai polgármester függetlenné válása kapcsán, hogy a lépéssel ismét meggyengült egy ellenzéki párt, ami ironikus módon nem a Momentumnak, hanem éppen a fegyelmit is kirobbantó „apropónak”: vagyis az ellenzéket eddig is egyre csak szalámizó Gyurcsány-pártnak kedvez.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. december 01. 22:03
https://ibb.co/CPwTx9b Gyurcsány 2038-ban: "Tanultunk a múltból, az idény megnyerjük a választást, ez fix."
Palatin
2023. december 01. 20:30
Ferenc testvér egyél gyakran almát, Hogy elnyerjed az úrsten irgalmát. Ki lazac helyett felserdül zöld algán, Nem locsog, mint te csúfosan, balgán. Bizony magasztos erény az irgalom. De neked az nem jár, úgy gondolom. Nem erősséged az építő szorgalom. Bennünket felráz tőled a borzalom. Szektád egy csődöt termelő malom, Legyen veszted az átkos fogadalom: Hogy támadjon ellenünk a birodalom. Ezért jussotok lesz gyász és siralom. Nekünk nem kell stressz és izgalom. Tünj el tüstént, némán a valogadon, Mig erre megvan még a jó alkalom. Fedjen be téged egy békés sírhalom.
Palatin
2023. december 01. 20:28
Tükör elött állva gusztálja testét meztelen. Suttogja lázasan hatalmi álmait nesztelen, Pózol Duce stilusában, éppolyan fesztelen, Gyurcsány a nemzet átka bösz és esztelen.
hátakkor
2023. december 01. 18:48
Mivel a Momentán funkciótlan egylet, Dobrevéknek csemege
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!